A 32 éves Sabrina Wittmann ismét történelmet írt Ingolstadtban

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.05. 18:16
Sabrina Wittmann négy meccs alatt a szurkolókat és a klubvezetést is meggyőzte (Fotó: Imago Images)
A német harmadik vonalban (3. Liga) érdekelt Ingolstadt a hivatalos honlapján közölte, hogy a május elején ideiglenesen kinevezett vezetőedző, Sabrina Wittmann hosszú távú szerződést kapott.

 

Mint arról mi is beszámoltunk, az egykoron Hajnal Tamást is foglalkoztató fekete-vörös gárdához egy hónapja beugró hölgy történelmet írt azzal, hogy a német férfi profi labdarúgás első női vezetőedzője lett. A 32 esztendős Sabrina Wittmann azóta remekül zárta az évadot, az utolsó négy tétmeccsen ugyanis veretlen maradt (két győzelem, illetve döntetlen), valamint a bajor tartományi kupát (Landespokal Bayern) is megnyerte a szebb napokat is megélt csapattal.

A pro-licenccel nem rendelkező hölgy így újfent történelmet ír: ő az első nő, aki állandó vezetőedzőként kap lehetőséget a német férfi profi futballban. A klub X-oldala szerint a szurkolók kommentekben követelték Wittmann hosszú távú kinevezését, de a klubvezetőség is arról beszélt, hogy érintett meggyőzte őket arról, hogy ő a megfelelő ember a kispadra.

„Amikor májusban beugrottam az első csapat élére, abban reménykedtem, hogy ez nem csak rövid távú kaland lesz. (...) Nagyon büszke, egyúttal hálás vagyok a megkezdett útért, illetve Didi Beiersdorfer (ügyvezető igazgató) és Ivo Grlic (sportigazgató) bizalmáért. Mindenki tudja, milyen sokat jelent nekem az Ingolstadt, itt nőttem fel, és itt tettem meg az első lépéseket a futball világában. (...) Nagy lelkesedéssel és intenzitással folytatjuk a májusban megkezdett munkát” nyilatkozta a klubhonlapnak Sabrina Wittmann.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik