32 éves nőt nevezett ki vezetőedzőjének az Ingolstadt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 12:42
null
A 32 éves Sabrina Wittmann lett a német harmadosztályú Ingolstadt ideiglenesen megbízott vezetőedzője (Fotó: FC Ingolstadt 04/Fb)
Múlt héten azonnali hatállyal menesztette vezetőedzőjét, Michael Köllnert a német harmadosztályban szereplő Ingolstadt, amely az idény végéig az U19-es csapat eddigi edzőjét, a 32 éves Sabrina Wittmannt nevezte ki ideiglenes vezetőedzőjének.

Sabrina Wittmann eddig az Ingolstadt U19-es csapatát irányította, mellyel épp a közelmúltban ért el második helyet a korosztályos Bundesliga Dél-Délnyugati csoportjában. A 32 éves szakvezető hétvégén, a Mannheim elleni mérkőzésen mutatkozott be az első csapat kispadján, s a 95. percben szerzett góllal mentették 1–1-es döntetlenre a mérkőzést.

Wittmann ugyan csak ideiglenesen, az idény végéig hátralévő négy mérkőzésre vette át az Ingolstadt irányítását, ezzel is történelmet írt, ugyanis a német férfi profi labdarúgásban ilyen magas szinten még sosem dolgozott női vezetőedző.

„Nincs olyan hely, ahol szívesebben debütáltam volna. Ingolstadt egészen különleges hely számomra. Tizenkilenc évvel ezelőtt itt kezdtem, itt játszottam és tettem meg az első lépéseket edzőként. A vezetők a kezdetektől fogva bizalmat szavaztak nekem és mindig támogattak. Az utánpótláscsapatoknál eltöltött évek során váltam azzá az edzővé, aki ma vagyok. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra. Köszönöm Dietmar Beiersdorfernek (ügyvezető igazgató) és Ivo Grlicnek (sportigazgató) a bizalmat, hogy megtehetem az első lépéseket profi szinten. Rengeteg energiával és teljes elkötelezettséggel várjuk a hátralévő négy mérkőzést és szeretnénk a lehető legpozitívabban zárni az idényt” – mondta bemutatása során a klub honlapjának Sabrina Wittmann.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik