Bundesliga: megtiltották a rágózást a Bayern játékosainak

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.01. 16:26
null
Nem rágózhatnak a Bayern játékosai Szingapúrban (Fotó: AFP)
A Bayern München 11 napos ázsiai körútjának második állomásán landolt a csapat Szingapúrban, ahol a játékosoknak meglepően sok, elsőre szinte abszurdnak tűnő szabályt kell betartaniuk.

A német csapat játékosainak elsősorban a rágózást tiltották meg, hiszen érdekes módon Szingapúr teljes területén tilos a rágó fogyasztása, sőt a behozatala is – írja a Bild. A törvény már egészen 1992 óta hatályban van Malajzia déli szomszédjánál, a legtöbb utazási iroda szerint azért, hogy csökkentsék a környezetszennyezést, valamint hogy tisztán tartsák a köztereket. Kivételt képeznek azonban a törvény alól, akiknek egészségügyi problémából kifolyóan kell rágógumit használni, tehát egyedül a gyógyszertárakban recepttel juthatnak hozzá a szingapúri lakosok.

Ezen felül azonban a német futballistáknak arra is ügyelniük kell, hogy ne dohányozzanak nyilvános helyen, hiszen Ázsia legkisebb országában az is szigorúan tilos és több ezer eurós büntetéssel járhat.

Ami a müncheniek számára minden bizonnyal kevésbe fontos a rengeteg edzés és felkészülés mellett, hogy a szingapúri utcákon este fél 11 és reggel hét között alkoholt sem lehet fogyasztani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik