Német Kupa: a Dortmund kiütötte a Hannovert, Huszti-gólpassz

Vágólapra másolva!
2012.12.19. 22:31
null
Lendület: a Dortmund simán gázolta le a Hannovert (Fotó: Reuters)
Rendkívül sima, 5–1-es győzelmet aratott a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében a Borussia Dortmund a Hannover 96 ellen. Huszti Szabolcs végigjátszotta a mérkőzést, gólpasszt adott – sokat nem ért vele csapata, mely alárendelt szerepet játszott. A negyeddöntőben Bayern München–Dortmund rangadót rendeznek februárban.

A Dortmund–Hannover meccsen Jürgen Klopp csapata már az első félidőben lezárt minden nyitott kérdést: egy szép akciót követően Mario Götze már a 3. percben a hálóba továbbította Kevin Grosskreutz keresztbe fejelt labdáját, majd a 18.-ban Jakub Blaszczykowski némileg szerencsés gólt szerzett vállal. A lengyel támadó Reus labdájával lépett ki, lövése Zieler kapusról visszapattant rá, majd a hálóban pihent meg.

A 40. percben jött a harmadik is, Steven Cherundolo szabálytalanságát Götze szabadrúgásgóllal torolta meg. A második félidő tétje az volt, hogy a Hannover elkerüli-e a kiütést: a válasz nem. A vendégek ugyan a 79. percben Huszti bal oldali centerezése után Mame Biram Diouf szép fejesével 3–1-re szépítettek, de a hajrában megint betalált Götze, majd a 90. percben a saját kipattanóját a hálóba vágó Robert Lewandowski állította be a végeredményt. A Dortmund fennállása során először várhatja a tavaszt három küzdelemsorozatban is, a Német Kupában pedig rögtön rangadóval folytatja, ugyanis a Bayern Münchenhez kell utaznia.

Hajnal Tamás a kispadon ülte végig a Stuttgart 1. FC Köln elleni meccsét, de legalább győzelemnek örülhetett: a svábok „szokás szerint” Vedad Ibisevic és Christian Gentner eredményességének köszönhették a sikert, Christian Clemens szépítése már túl későn jött. Ibisevic 18 góllal zárja az őszt, ezzel a német élvonalbeli csapatok játékosai közül ő a legeredményesebb.

A bajnokságban a második helyen álló Leverkusen egy öngóllal az utolsó negyedóráig vezetett Wolfsburgban, ám a házigazda a 78. percben egyenlített, majd a 90. percben a holland Bas Dost révén a győztes gólt is megszerezte.

Király Gábor csapata, az 1860 München a 27. perctől emberhátrányban játszott, és végül 3–0-ra kikapott Bochumban a másodosztályú csapatok összecsapásán, így szintén búcsúzott. A müncheniek kapuját Király védte.

LABDARÚGÓ NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Wolfsburg–Bayer Leverkusen 2–1
Bochum–1860 München 3–0
Dortmund–Hannover 5–1
Stuttgart–Köln 2–1
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Kalsruhe–Freiburg 0–1
Schalke–Mainz 1–2
Augsburg–Bayern München 0–2
Kickers Offenbach–Fortuna Düsseldorf 2–0
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Bayern München–Borussia Dortmund
Kickers Offenbach–VfL Wolfsburg
VfB Stuttgart–VfL Bochum
Mainz–Freiburg
A továbbjutás egy találkozón dől el, a mérkőzéseket február 26-án, illetve 27-én rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik