Edzőt keresnek Wolfsburgban, Lothar Matthäus a nagy esélyes

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 15:59
Lothar Matthäust tartják a legesélyesebbnek a Wolfsburg vezetőedzőjének. A volt magyar szövetségi kapitány egykori bayernes csapattársát, az 1990-ben szintén világbajnok Klaus Augenthalert váltaná a kispadon. "Auge" a Dárdai Pált is foglalkoztató Hertha BSC-nél köthet ki.
Lothar Matthäus (balra) kilép Giovanni Trapattoni árnyékából?
Imago
Lothar Matthäus (balra) kilép Giovanni Trapattoni árnyékából?
Lothar Matthäus (balra) kilép Giovanni Trapattoni árnyékából?
Imago
Lothar Matthäus (balra) kilép Giovanni Trapattoni árnyékából?

Wolfsburgban egyelőre az biztos, hogy a következő szezonban már nem Klaus Augenthaler készíti fel a csapatot. Az alsó-szászországiak idén gyengén szerepeltek, az utolsó forduló előtt a 15. helyen állnak.

Természetesen már repkednek a lehetséges utódok nevei, a legtöbbször Lothar Matthäust emlegetik.

A magyar válogatottat is irányító egykori világklasszis a most befejeződött szezonban Giovanni Trapattonival együtt dolgozott a Salzburg sikeréért. Hogy nem lehetett rájuk panasz, azt a begyűjtött bajnoki cím is bizonyítja.

Matthäuson kívül a csapat egykori edzőjét, Erik Geretset, valamint a Grasshopperstől távozó Krasszimir Balakovot is emlegetik lehetséges befutóként. A csapatnál amúgy 2009-ig szerződésben lévő Klaus Augenthaler pedig várhatóan a Dárdai Pált is a soraiban tudó Hertha BSC edzője lesz, legalábbis már tárgyal a fővárosiakkal.

A sportigazgató poszton is változás várható, Klaus Fuchs helyére egy szintén egykori Bayern-védő, Oliver Kreuzer érkezhet.

Változások várhatóak a játékoskeretben is: Diego Klimowiczot a Dortmund csábítja, az argentin várhatóan távozik is, helyette viszont az Espanyol gólvágója, Walter Pandiani érkezhet. Az alsó-szászországiaknál a jelenleg az Osasunában játszó Roberto Soldado és a Gimnastic Tarragonában szereplő Javier Portillo is felkeltette a vezetők érdeklődését, de szóba kerülhet a jelenleg a Benfica csapatában futballozó Fabrizio Miccoli leigazolása is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik