Vége a tábornak: felkészültek a Fradira!

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 22:27
null
Jöhet a Ferencváros! (Fotó: Burszán Sándor)
A csütörtök délelőtti edzéssel lezárult a Nike támogatta Most Wanted tehetségkutató második fázisa, a négyhetes bentlakásos edzőtábor. A fiatalok huszonnégy edzéssel készültek a Ferencváros élvonalbeli labdarúgócsapata elleni július 20-i találkozóra, amelyet az Üllői úton rendeznek meg 19.30 órai kezdéssel. Egervári Sándor, az alkalmi együttes vezetőedzője ideiglenes búcsút vett a játékosoktól, legközelebb már csak a mérkőzés előtti napon találkozik velük.

A tehetségkutatóra több mint ezerkétszázan jelentkeztek, közülük 640 fiatal vehetett részt az egynapos kiválasztókon. A bentlakásos edzőtáborba már csak harmincnégyen kaptak meghívót, akik közül három kiválasztón tizenhatan estek ki.

SZAVAZÁS

Milyen eredmény születik a júliusi gálamérkőzésen az Üllői úton?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A bent maradó tizennyolc tehetség alkotja azt a Most Wanted-csapatot, amely pályára léphet az Albert-stadionban. A találkozót a Nemzeti Sport Online hagyományos online-tudósításban közvetíti.

A felcsúti Puskás Ferenc Akadémián profi körülmények között profi stáb irányította a szakmai munkát, a meghívott vendégek között válogatott labdarúgókkal találkozhattak.

Németh Krisztián, Buzsáky Ákos és Fülöp Márton is jó tanácsok sorával szolgált, de az ismert fitnesztréner, Rubint Réka feltűnése is színesítette az élményekben és tapasztalatokban gazdag programot.

A tábor zárásaként arra kértük a fiatalokat: mutassák be magukat, mit értek el eddig labdarúgó-pályafutásuk során, mit tartanak az előnyüknek és mit „visznek" magukkal a felcsúti napok emlékeként. Ahogy a pályán teljesítményükkel, úgy azon kívül kicsit „adják" el magukat...

KAPUSOK

Balogh Tamás (1989. 08. 16., 74/189, Tuzsér SE)

„Tizenhat éve játszom, a legmagasabb szint, ahová eddigi pályafutásom során eljutottam az a Nyíregyháza U15-s korosztályos együttese volt, amellyel a kiemelt, országos bajnokságban szerepelhettem. Később jártam Torontóban, ahol egy másodosztályú csapatban védhettem. Úgy érzem, hogy előnyöm a jó fizikai adottságaim, és az, hogy kapusként lábbal sem jövök zavarba, ha be kell avatkoznom a játékba kijövetelnél vagy hazaadásnál. A felcsúti négy hét alatt külön kapusedző foglalkozott velünk, rengeteg, számomra újfajta gyakorlatot végeztünk, aminek köszönhetően sok tapasztalatot szereztem. És sikerült Felcsúton „hagynom" pár kilót is..."

Hoffer Csaba (1991. 02. 08., 82/188, Budaörsi SC)

„Nyolc éve védek, de nemcsak nagypályán játszom, futsalban már kétszeres U21-es bajnok vagyok. Szakmailag a csúcsot eddig az jelentette számomra, hogy egy évig az agárdi Sándor Károly Akadémián tanulhattam. A kapuból jó ütemben lépek ki a beadásokra, az indításokra, ebből a tulajdonságomból már eddig is sokat profitáltam. Az edzőtáborban rengeteget dolgoztunk, a negyedik hét végén kis izomlázat vihetek magammal, no meg fáradtságot, de mindkettő nagyon kellemesnek mondható. Tekintve, hogy technikailag és erőnlétileg is előreléptem."

VÉDŐK

Rubint Ádám (1992. 01. 11., 72/180, TLSE Újszilvás)

„Ötéves korom óta futballozok, már tizenhárom éves labdarúgómúlt van bennem. Az U17-es korosztályban a Szolnoki MÁV-ban másodosztályú bajnokságban játszhattam, nekem ennél több eddig nem sikerült. Erősségem, hogy védőként is bátran kapcsolódok be a támadásokba, ennek érdekében a cselezéstől sem riadok vissza. Nem gondoltam volna, hogy egy hónap alatt ilyen közösségé tudunk kovácsolódni az edzőtáborban, de nagyon nem bánom, hogy így alakult. Profi stábbal dolgozhattunk négy hétig, rengeteg mindent tanultunk, mindannyiunk sokat fejlődött, biztos vagyok benne, hogy ennek köszönhetően akár már a nyáron, de a közeljövőben biztos tudunk majd osztályt váltani, és feljebb lépünk. Felejthetetlen élmény volt még számomra a Rubint Réka vezényelte levezető fitnesztréning is."

Kovács Zsolt (1992. 06. 29., 80/186, DVTK)

„Tizenegy éve futballozom már, a DVTK U19-es csapatában a kiemelt bajnokságban, a második csapatban a harmadosztályban is játszhattam már. Magamat jellemezve a határozott, kemény, de szabályos védőmunkát tudnám kiemelni, és a játékhelyzetek technikai megoldását is bátran felvállalom, ha a szituáció úgy hozza. Életre szóló élmény a táborból, hogy az itt töltött napok alatt lettem tizennyolc éves, amit emlékezetes, hajnalig tartó hülyéskedéssel ünnepeltünk meg. Egy igazi közösségként összeállt futballcsapat tagjaiként, ami nagyon jó társaságot jelentett egy szülinapi bulihoz."

Kónya Dániel (1989. 03. 25., 80/184, Pogány SE)

„Már hétéves korom óta, tehát tizenhat éve futballozom. Játszottam a másodosztályú U19-es bajnokságban a Kozármislenyben, a felnőttek között pedig a harmadosztályú Tisza Volánban. Sokan dicsérték már a fejjátékomat, a koncentrációmat és a fizikumomat, úgy érzem, valóban nincs problémám egyikkel sem. Rengeteg emléket viszek magammal a táborból, és annak tanulságát is, hogy egyikünk motivációja mennyire segítette a másikét. Azt hiszem, mindannyian motiváltabban, több önbizalommal térhetünk vissza majd a csapatainkhoz, mint ahogyan elkezdtük a tábort."

Tóth Krisztián (1992. 12. 18., 72/178, Bőcs KSC)

„Tizenkét éve futballozom, diósgyőri nevelés vagyok, de most a másodosztályú Bőcs felnőttkeretéhez tartozom. Védőként nem éppen hátrányos, ha erőszakos valaki, és jó erőnléttel bír. Nos, nekem ez a két tulajdonság az, ami leginkább a javamra írható. Emlékként azt viszem magammal, hogy milyen jól éreztem magam ebben a táborban az itt eltöltött négy hét alatt, úgy az edzéseknek, mint a társaságnak köszönhetően."

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Lakó Zsolt (1990. 04. 25., 65/178, Felsőtárkány)

„Nyolcéves korom óta futballozok, annak immár tizenkét esztendeje. Az U19-es korosztályos egri csapat tagjaként másodosztályban játszhattam, felnőttben most a Felsőtárkányt erősítem, amellyel most jutottunk fel a harmadosztályba. Ha a jó tulajdonságaimat kellene felsorolnom, akkor a gyorsaságomat és a technikai képzettségemet tenném a sor elejére. A táborban rengeteg új élmény ért, úgy érzem, rengeteget fejlődtem a játék minden elemében."

Nagy Viktor (1991. 07. 30., 71/184, KBSC)

„Már tizenhárom éves focimúlt van mögöttem, korosztályos szinten játszhattam az Eger másodosztályú csapatában, U17-ben és U19-ben pedig a DVSC-TEVA-nál kiemelt bajnokságban. Most a másodosztályú kazincbarcikai klub utánpótlásához tartozom. De az U14-es korosztályban tagja voltam a válogatottnak. Középpályásként a társakat szoktam leginkább helyzetbe hozni, elsősorban ehhez van jó érzékem. A felcsúti táborban nagyon meg voltunk elégedve a szakmai munkával, én sem jelentek kivételt. Ezenkívül emlék még, hogy mennyi rendes srácot ismerhettem meg."

Pallaga István (1990. 10. 05., 67/178, Pátka SK)

„Én már tizennégy éve futballozom, korosztályos csapataim közül a legmagasabb szintet a másodosztályú Százhalombatta jelentette. Egy költözés miatt sajnos egy évet ki kellett hagynom, így egy kicsit megtört a karrierem, most a megyei másodosztályú Pátkában játszom. Előnyöm a nagy futómennyiség és az erőszakosság. A felcsúti táborban sok új barátra leltem, s úgy érzem, sokat fejlődtem a technikai részekben."

Hauptman István (1990. 05. 30., 76/192, Gyáli BKSE)

„Tizenöt éve játszom, most a megyei első osztályú gyáli csapatban, de az U19-es korosztályig a Vasashoz tartoztam. Jó fizikai alapokkal rendelkezem, ami mellett talán még az átlagnál jobb fejjátékot tudnám kiemelni. Fizikai, technikai és taktikai téren is remek felkészítést kaptunk az edzőinktől ez alatt az egy hónap alatt, emellett még a beszélgetések során elmondott tanácsaikat sem felejthetem el soha."

Madarász Ádám (1989. 12. 29., 65/173, Csomád KSK)

„Tizenhárom éve már annak, hogy először edzésre jelentkeztem egy focicsapatnál. A REAC ificsapatával a kiemelt bajnokságban is futballoztam, legutóbb a Csomád és a Budapest első osztályban szereplő Nagytétényben játszottam. A futómennyiségem átlag fölötti, és a technikai képzettségemre sem akadt még panasz. A táborban remekül éreztem magam, életformának is fel tudnék vállalni valami hasonlót profi futballistaként."

Zsákai Milán (1990. 09. 30., 65/174, Szolnoki MÁV FC)

„A többiekhez képest én viszonylag későn találtam el a labdarúgáshoz, hiszen csupán hétéves múlt van mögöttem. Legutóbb a szolnoki együttes U19-es gárdájával a másodosztályú bajnokságban játszhattam. Középpályásként előnyöm, hogy jól olvasom a játékot, így jó százalékkal szerelek és akadályozom meg az ellenfelek támadásait, plusz aránylag gyors is vagyok. Egy hónapon keresztül olyan körülmények vettek körül – a létesítmények, a szakmai stáb, az orvosi háttér, a szállás –, ami profi csapatokra jellemző, ez fantasztikus élmény volt már így is számomra."

Dombai Viktor (1990. 01. 28., 83/188, FC Tatabánya)

„Én hatéves korom óta, tehát tizennégy éve futballozom, a csúcsot esetemben az élvonal jelentette, tizenhat és fél évesen mutatkoztam be a Tatabánya akkor első osztályú felnőttgárdájában. Azóta kicsit eltávolodtam attól a szinttől, a tatabányai csapattal együtt. Erősségem a fizikumomban rejlik, és még a fejjátékom is jobb az átlagosnál. A táborban több, bízom benne, életre szóló baráti kapcsolatot is kötöttem, és élmény volt még a válogatott vendégeinkkel való személyes találkozás is, különösen Buzsáky Ákos tűnt nagyon közvetlennek, barátságosnak."

Práger Dániel (1992. 08. 30., 70/173, Győri Dózsa)

„A Győri ETO-ban nevelkedtem, tizenkét éve futballozom, a legmagasabb szint, ahol eddig játszottam, a másodosztályú U19-es bajnokság volt. Támadó középpályás vagyok, jó tulajdonságom közé tartozik a támadások elindítása, szervezése. A felcsúti négy hét alatt rengeteg tapasztalatot szereztem, érettebb játékos lettem, mint voltam, és mint amilyen a tábor nélkül ezalatt a négy hétben lehettem volna."

CSATÁROK

Kazi László (1989. 12. 03., 80/184, Tisza Volán Szeged)

„Tíz éve focizok, most a harmadosztályú Tisza Volán felnőttcsapatában játszhattam, de korábban két évig a Videotonban is megfordultam, amelyben az U19-es korosztályos gárdában a kiemelt bajnokságban szerepelhettem. Az ifiből kiöregedve azonban szerződést nem kaptam, így visszamentem Szegedre, ahol a futball mellett elkezdtem főiskolai tanulmányaimat. Amelyet viszont szívesen szüneteltetnék, ha úgy hozná az élet. Támadóként különösen erényem az erőszakosság, felvállalom a párharcokat, nem adom meg magam a csatákban. Eltökélt vagyok és csapatmunka nálam elsőbbséget élvez. Rengeteg élmény ért a tábor során, annyira nehéz kiemelni közülük egyet is, hogy nem is tudnék. Az viszont biztos: én is több barátot szereztem magamnak, amire nem is nagyon számítottam."

Dömötör Dávid (1989. 04. 23., 75/182, Lipót SE)

„Tizenhat éve futballozom, legutóbb a győriek másodosztályú csapatának keretéhez tartoztam, ahol szerepet is kaptam. Előnyöm a gyorsaságom és a technikai képzettségem. Sok tapasztalatot szereztem, mindenekelőtt az egymás közötti kommunikáció terén, ami a pályán is megkönnyíti a dolgát az embernek. Ennek eddig nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, de már tudom, hogy elengedhetetlen része a futballnak."

Kovács Olivér (1990. 12. 22., 77/184, Nagyatád)

„Hatéves korom óta futballozom, vagyis tizennégy éve vagyok a pályán. A Kaposvári Rákócziban az U17-es és az U19-es ificsapatban a kiemelt bajnokságban játszottam. Most a Nagyatád harmadosztályú felnőttjeihez tartozom. Csatárként a futómennyiségem miatt mindig megjátszható vagyok, de a szabadrúgásokat is szívesen elvállalom. Én a táborban új posztot kaptam, hiszen az edzők védekező középpályásként számítanak rám, ami merőben szokatlan szerepkör számomra, de nem idegen tőlem, és meglepően jól érzem magam."

Zamostny Balázs (1992. 01. 31., 81/189, Pécsi MFC)

„Pécsen kezdtem el futballozni már tizenkét esztendővel ezelőtt, és egyéves kitérőt leszámítva – tizenöt évesen az MTK-ba igazoltam – a helyi csapatban játszom. Legutóbb az U19-es korosztállyal a kiemelt bajnokságban szerepelhettem. Tizenhat évesen igazoltam haza, rögtön az U19-esek közé kerültem, akiknél így többet is fejlődhettem, mint a saját korosztályomban, és még otthon is lehettem. Erősségem a cselezés, magasságomból és ütemérzékemből adódóan a fejelés, de bátran elvállalom a lövést is, és technikailag is képzettnek mondanak – ennek ellenére sokat profitáltam a felcsúti négy hétből. Új szakemberekkel dolgozhattam, akik újfajta edzéseket vezényeltek, más szemléletű munkát végeztünk velük, mint korábbi edzőimmel. A tábor előtt abban bíztam, hogy jó közösség és csapat kovácsolódik össze, nem is kellett csalódnom."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik