Burak Yilmaz triplázott, Törökország legyőzte Hollandiát (Fotó: AFP)

 

Törökország Hollandia elleni győzelmével kezdte meg a selejtezőket. A törökök a mérkőzés elején egy mintaszerű, a saját tizenhatosukon belülről indított kontratámadást követően szerezték meg a vezetést: Hakan Calhanoglu lekészítése után Burak Yilmaz távolról volt eredményes.

Bő tíz perccel a szünet előtt már kétgólos volt a török előny: Donyell Malen felborította a tizenhatoson belül Okay Yokuslut, a megítélt tizenegyesből pedig ismét Burak Yilmaz talált be.

A második félidőt góllal kezdték a törökök. Hakan Calhanoglu remek passzt kapott, majd a tizenhatoson kívülről, laposan a hálóba lőtt.

A hajrához érve a hollandok magukhoz tértek, és gyorsan egymás után, két bal oldali beadásból kétszer is betaláltak, előbb Davy Klaassen, majd Luuk de Jong révén. Nem sokkal később viszont Törökország újabb gólt szerzett, Yilmaz szép szabadrúgása vágódott a jobb felső sarokba.

Az eredmény a hosszabbítás vége előtti másodpercekben még alakulhatott volna, ám a Matthijs de Ligt buktatása után megítélt büntetőből Memphis Depay hibázott, más megfogalmazásban Ugurcan Cakir védett.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
G-CSOPORT

Törökország–Hollandia 4–2 (B. Yilmaz 15., 34., 81. – a másodikat 11-esből, Calhanoglu 46., ill. Klaassen 75., L. de Jong 76.)

Később
A-CSOPORT

20.45: Portugália–Azerbajdzsán, Torino (Tv: Sport2)
20.45: Szerbia–Írország, Belgrád
D-CSOPORT
20.45: Finnország–Bosznia-Hercegovina, Helsinki
20.45: Franciaország–Ukrajna, Saint-Denis (Tv: Sport1)
E-CSOPORT
20.45: Észtország–Csehország, Lublin
20.45: Belgium–Wales, Leuven
G-CSOPORT
18.00: Törökország–Hollandia, Isztambul (Tv: Sport1)
20.45: Lettország–Montenegró, Riga
20.45: Gibraltár–Norvégia, Gibraltár
H-CSOPORT
20.45: Málta–Oroszország, Ta'Qali
20.45: Ciprus–Szlovákia, Sztrovolosz
20.45: Szlovénia–Horvátország, Ljubljana