Szlovákia: Martin Skrtel bejelentette, visszavonul

DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 16:05
null
Martin Skrtel két éve török bajnok lett (Fotó: AFP)
A 104-szeres szlovák válogatott, egykori liverpooli Martin Skrtel bejelentette, befejezi az aktív pályafutását.

 

„Szombaton, aDunaszerdahely ellen lesz az utolsó meccsem” – jelentette ki könnyes szemmel akeddi sajtótájékoztatóján Martin Skrtel, aSpartak Trnava védője.

A Szlovákiában négyszer az év labdarúgójának megválasztott Skrtel 104 meccset játszott anemzeti csapatban, részt vett a2010-es világ- és a2016-os Európa-bajnokságon.

Trencsénben kezdte profi pályafutását, 19 évesen aZenit Szentpétervárhoz szerződött.

„Ötszázötvenezer eurót kaptunk érte, 2004-ben ez nagyon szép összeg volt. Ez apénz közel egyévi költségvetésünket fedezte” – emlékezett vissza Róbert Rybnícek, az AS Trencín sportigazgatója.

ANéva folyó partján csak három és fél évig játszott, 2007-ben orosz bajnok lett aZenittel. Pár hónappal később bejelentkezett érte a Liverpool, amely 10 millió eurót fizetett. Nyolc évig a„vörösök” meghatározó játékosa volt, összesen 242 tétmeccsen lépett pályára, egy Ligakupát nyert a csapattal. Anglia után aFenerbahce, majd az IstanbulBasaksehir játékosa lett, utóbbival 2020-ban török bajnok lett.

Apályafutását otthon akarta befejezni, és így is lett, ebben az idényben aSpartak Trnava meghatározó játékosa volt, két hete Szlovák Kupa-győztes lett.

„Az utóbbi hónapokban gondjaim voltak ahátammal, gyakran csak fájdalomcsillapítóval tudtam játszani. Nagyon sok szakemberrel konzultáltam, de afájdalmaim csak növekedtek. Sokáig elodáztam a végső döntést, nem akartam elfogadni, hogy már nem tudok megfelelő szinten játszani. Például a közelmúltbeli kupadöntőn csak három Flector fájdalomcsillapítóval tudtam végigjátszani... Nehéz kimondani, de befejeztem. Az egészségem, atovábbi életem miatt ezt kellett tennem” – nyilatkozta kedden Martin Skrtel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik