Szlovákia: Marek Hamsík vasárnap búcsúzik a válogatottól

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.11.19. 15:51
null
Hamsík vasárnap játszik utoljára a szlovák válogatottban (Fotó: AFP)
A szlovák válogatott vasárnap a Chile elleni felkészülési mérkőzésen köszön el Marek Hamsíktól, aki pályafutása során 136. alkalommal, utoljára lép pályára a szlovák A-válogatottban – a tiszteletére hosszú idő után először meg fog telni a pozsonyi Nemzeti Futballstadion.

„Nem tudom pontosan mi lesz, ha majd lejövök a pályáról. Hallom, telt ház lesz. Valószínűleg elérzékenyülök, megjelennek a könnyek a szememben – mondta a Nemzeti Sportnak a Chile elleni találkozó előtt a szlovák labdarúgás legnagyobb alakja. A 35 éves labdarúgó – aki tizenkét évet húzott le Nápolyban és Maradona után a klub legnagyobb játékosa – a válogatottban minden tekintetben az első. A legtöbbször lépett pályára és a legtöbb gólt (26-ot) szerezte. – Lehet, hogy vasárnap meglesz a huszonhetedik is. Nem is lenne rossz. Lesz ott egy hetes.”

A Besztercebányáról származó játékos 17-essel játszik a nápolyi időszaka óta, ezzel utalt a hetes számra. A Szlovák Labdarúgó-szövetség szerette volna a nemzeti csapatban visszavonultatni ezt a mezszámot, de az UEFA ehhez nem járult hozzá.

„Maximálisan elégedett vagyok a pályafutásommal a nemzeti csapatban. Szlovákia három nagy eseményen vett részt, és én ott lehettem a 2010-es világbajnokságon, valamint a 2016-os és a 2020-as Eb-n is. Örülök, hogy a továbbjutást jelentő összes találkozón gólokkal, gólpasszokkal segítettem a hazámat kijutni a nagy eseményekre – folytatta Hamsík, aki lapunknak elárulta azt is, hogy ezer belépőjegyet kapott a vasárnapi találkozóra. – Családtagok, barátok, volt edzőim is jelen lesznek, sőt még Olaszországból is érkeznek a búcsúmeccsemre. Itt lesz mindenki a besztercebányai fociiskolámból, az U9-es csapat tagjai kísérik majd pályára a válogatottakat.”

Marek Hamsik a szlovák válogatott olasz mesterével, Francesco Calzonával már megegyezett, mennyit fog játszani.

„Pontosan nem árulom el. Az azonban biztos, hogy nem lesz végig a pályán. Lecserélem, hogy a telt házas közönség meg tudja ünnepelni, Marek megérdemli ezt” – nyilatkozta Calzona, aki ugyan nagyon győzködte Hamsíkot, hogy folytassa a nemzeti csapatban, de nem járt sikerrel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik