Románia: lemondott az FCSB vezetőedzője

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.07.25. 10:48
null
Anton Petrea lemondott (Fotó: AFP)
Két teljes fordulót sem kellett várni a román Superliga első edzőváltásra, hétfő reggel bejelentette lemondását Anton Petrea, a FCSB szakvezetője.


A bukaresti sztárcsapat trénere a Rapidtól elszenvedett 2–0-s vereség után állt fel a kispadról, miután három nappal korábban csapata az Európa-konferencialigában is kikapott a grúz Szaburtalótól (0–1).

A 47 éves Petrea tavaly november óta volt a FCSB edzője, de a 2020–2021-es idényben is ő volt az egykori Steaua szakvezetője. A klubot birtokló Gigi Becali egyik legengedelmesebb emberének számított, aki a tulajdonos minden kezdőcsapatra és cserékre vonatkozó utasítását szó nélkül teljesítette: utolsó meccsén, a Rapid ellen szünetben cserélt egyszerre négyet.

Nem véletlen, hogy Becali a sikerek elmaradása ellenére is ragaszkodott hozzá. „Mondtam neki, hogy maradjon, de ő menni akart” – nyilatkozta a Pro Arena televíziónak hétfő délelőtt a bukaresti üzletember, akinek egyelőre fogalma sincs, kit nevezzen ki edzőnek. „Van rá harminc napunk a szabályok, szerint, van időnk azonosítani, ki legyen” – mondta Becali, aki a csapat egykori játékosát, Mihai Pintiliit szeretné a kispadra, ám neki semmilyen szakmai végzettsége nincs az edzői munkához. A román edzői kar többsége pedig hallani sem akar a tulajdonos kénye-kedve és hangulatingadozásai alapján vezetett FCSB-ről, ezért a csapatot az elmúlt években többnyire alacsonyabb szintről hozott egykori másodedzők vezették, akik máshol nem találtak állást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik