A közlemény szerint a technológiáért a román kluboknak nem kell fizetniük (Illusztráció: AFP)

 

A bajnokság lebonyolításával megbízott szervezet közlése szerint már a videobíró-rendszer külföldi bevezetésekor elkezdték az előkészületeket, hogy Romániában is meghonosítsák a bírói tévedéseket megelőző és korrigáló rendszer elemeit. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeztek román és külföldi szolgáltatókkal, amelyek technikai felszerelést biztosítanak, de a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA) és a Román Labdarúgó-szövetséggel is tárgyaltak már.

„Ezeknek köszönhetően most bejelenthetjük, hogy a következő idénytől Romániában is működni fog a videobíró-rendszer” – olvasható az LPF közleményében.

Megjegyezték, hogy a technológiáért a román kluboknak nem kell fizetniük, csak a rendszer működtetéséhez szükséges további játékvezetők díját kell állniuk. A liga tervei szerint a rendszert akár már az idei bajnokság rájátszásában kipróbálhatják.

Az utóbbi időben egyre több román klubvezető fogalmazta meg elégedetlenségét a játékvezetői tévedések miatt és szorgalmazta a videobíró bevezetését.