NL: Az UEFA nem könnyítette meg – Rakitic a rangadókról

Vágólapra másolva!
2018.11.16. 09:58
null
A horvátok legyőzték a spanyolokat (Forrás: AFP)
A spanyol válogatott 3–2-es vereséget szenvedett a horvátok ellen idegenben, ezzel, bár vezeti a 4. csoportot az A-ligában, csak akkor juthat a négyes döntőbe, ha vasárnap Horvátország és Anglia döntetlent játszik. Luka Modricék a sorsdöntő mérkőzés előtt azt fájlalják, hogy 72 óra leforgása alatt kell két ennyire fontos találkozót lejátszaniuk, ezzel együtt is győzni mennek a Wembleybe.

A horvátok Spanyolország legyőzése után egyetlen lépésre került attól, hogy megnyerje saját divízióját.

„Nagy győzelmet arattunk. Tudatosan engedtük át a labdát, de a pálya utolsó harmadában így sem voltak veszélyesek a spanyolok. Úgy alakult a játék, ahogyan azt elterveztük. Most irány a Wembley a csoportgyőzelemért. Az UEFA nem könnyítette meg a dolgunk, nem ideális, hogy két ennyire kemény mérkőzést kell lejátszanunk kevesebb, mint 72 óra alatt, de ettől függetlenül nyerni akarunk” – mondta Ivan Rakitic.

„Remek meccset játszottunk, jó lenne legalább egy napot ünnepléssel tölteni, de elég feszített az ütemtervünk” – panaszkodott a vasárnapi rangadó miatt Luka Modric is. „Nagyszerű, hogy a saját kezünkben a sorsunk. Megérdemelnénk, hogy a legjobb négy közé kerüljünk, ezzel is bizonyíthatjuk, hogy a világbajnokságon elért eredményeink nem a véletlen művei voltak.”

A találkozón Tin Jedvaj a 93. percben szerezte meg a győztes horvát gólt. A spanyolok úgy érzik, rászolgáltak volna legalább az egy pontra, igaz azzal sem lennének sokkal előrébb.

„Sajnálatos, hogy a végén betaláltak, de ami azt illeti, a döntetlen sem ért volna sokkal többet számunkra. A horvátok nagyon jól kezdtek, az első félidőben voltak is problémáink emiatt, a második játékrészben fizikálisan visszaestek, akadt is jó néhány helyzetünk, szinte mind az ötösön belül” – nyilatkozta Sergio Busquets az Asnak a 3–2-re elvesztett találkozót követően.

„Többet érdemeltünk volna, megdolgoztunk azért, hogy megszerezzük a vezetést, de ez különböző okok miatt nem sikerült. Most nincs más, mint hogy szurkoljunk, hogy Horvátország és Anglia döntetlent játsszon vasárnap. Sajnos a sorsunk már nem rajtunk múlik. Ez egy nagyon bonyolult csoport, erős csapatokkal, úgy kell játszanunk, akár egy világbajnokságon. Hiszem, hogy miénk a legerősebb válogatott a csoportban, de a hibáink túl sokba kerültek” – értékelte a történteket Dani Ceballos.

A 4. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 4 2 2 12–7 +5 6
2. Anglia 3 1 1 1 4–4 0 4
3. Horvátország 3 1 1 1 3–8 –5 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik