NK Osijek: győzelemmel fordulna a bajnokság záró szakaszára

Vágólapra másolva!
2021.04.02. 17:16
null
Az eszékiek szombaton 15 órától az Istra otthonában lépnek pályára (nk-osijek.hr)
A válogatott szünet miatt négy labdarúgóját is nélkülözte Nenad Bjelica, a horvát labdarúgó-bajnokság második helyén álló NK Osijek vezetőedzője, akinek csapata szombaton 15 órától a 27. fordulóban az Istra 1961 pulai otthonában lép pályára.

Nenad Bjelica a horvát U21-es futballválogatottal az Eb-n továbbjutó Mihael Zaperra, a vb-selejtezőkön három meccset követően hétpontos magyar válogatott Kleinheisler Lászlóra, valamint a szlovén nemzeti csapatban szereplő Damjan Boharra és Mario Jurcevicre sem számíthatott az elmúlt időszakban. Az eszéki együttesbe csütörtök délután három játékos visszatért, Zaper pedig pénteken, Rovinjban csatlakozik a fehér-kékekhez.

„A múlt héten a regenerálódás és a fizikai felkészítés volt előtérben, mostanra azonban főleg már csak utóbbira helyezzük a hangsúlyt – fogalmazott a klub honlapján az NK Osijek vezetőedzője, Nenad Bjelica. – Szerencsére a sérültjeink lassan felépülnek, és a legfontosabb az, hogy győzzünk Pulában.”

Bjelica arról is beszélt, hogy az Istra 1961 esetében nem árt odafigyelni: ugyan alsóházi csapatról van szó, az utolsó négy bajnoki mérkőzésén tíz pontot szerzett.

„Tiszteljük az ellenfelünket, amelynek élén fiatal szakember áll. A játékuk minősége folyamatosan javul, épp emiatt állunk roppant nehéz feladat előtt. Az biztos, hogy hiszek a srácokban. A bajnokság jelenleg különösen érdekes, a csapatok nagy része az európai helyekért vagy a kiesés elkerülése ellen küzd. Nekünk is egyszerű a képlet: a hátralévő mérkőzéseink mindegyikét meg kell nyernünk.”

ÁPRILIS 3., SZOMBAT
HORVÁT 1. HNL
27. forduló

15.00: Istra 1961–NK Osijek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik