Liga 2: otthon kapott ki az FK Csíkszereda a Sellenberktől

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.11.28. 21:09
null
Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda
Fagypont körüli hőmérséklet, Sportclub–Ferencváros hokirangadó és katari világbajnokság – nem sok érv szólt amellett, hogy román másodosztályú futballmérkőzésre látogassanak ki a csíkszeredai sportkedvelők. És a Sellenberk elleni, hétfő esti mérkőzés a kétkedőket igazolta, az FK Csíkszereda otthon kapott ki. 

 

A lassan és körülményesen építkező Szereda hiába birtokolta jóval többet a labdát, az első félórában egyetlen helyzete sem volt, miközben a vendégek három lövése is csupán centikkel ment mellé. Csupán a félidő végén jutottak el lövésig a szinte kizárólag a jobb oldalon futó csíki támadások, de Omar El-Sawy próbálkozását a védők blokkolták, Kovács Lórántét pedig Alexandru Silveanu kapus hárította.

A második félidő is sellenberki helyzetekkel indult, Alexandru Ciocalteu estében a kapufára lőtt, Octavian Ursu viszont már a hálóba – egy hazai szögletből induló kontrát vitt végig a szünetben becserélt támadó. A hátrány viszont felpörgette az addigi kényelmes tempójú csíki támadásokat, Kovács rögtön újabb lövéssel tesztelte Silveanut. Az egyenlítés is gyorsan jött, de kellett hozzá George Monea hibája is, aki fellökte a tizenhatosban cselezgető El-Sawyt. A büntetőt Kovács nekifutás nélkül lőtte be, miközben a sellenberki kispad addig vitatta annak jogosságát, amíg George Paun kapusedző piros lapot kapott.

Az egyenlítés után viszont újra a vendégek voltak veszélyesebbek, elsősorban átlövésekkel. Az FK részéről a középhátvéd Apró Claudiu járt a legközelebb a győztes gólhoz, egy alig mellé küldött fejessel, ám ezt végül szintén Ursu jegyezte, egy létszámfölényes kontra végén elegánsan átemelve a labdát Gyenge Szilárd kapuson.

A Csíkszereda a három ponttal együtt a dobogós helyét is elbukta idei utolsó hazai mérkőzésén. Az FK szombaton Temesváron, a sereghajtó Politehnica ellen zárja az évet.

LIGA 2, 15. FORDULÓ
FK Csíkszereda–CSC 1599 Selimbar 1–2
(Kovács L. 59. – 11-esből, ill. Ursu 53., 90+5.)
Az élcsoport: 1. Steaua 32 pont, 2. Unirea Slobozia 29, 3. Poli Iasi 28, ...6. Csíkszereda 25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik