Labdarúgás: Messi, Ribéry és Ramos is a szabadon igazolhatók álomcsapatában

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 13:57
null
Sergio Ramos 16 év után távozik a Real Madridtól (Fotó: AFP)
A nyári átigazolási szezon megkezdése után több játékos szerződése is lejárt június 30-án, s ezen futballistákból összeállítottunk egy kezdőcsapatot. A gárdában helyet kapott Lionel Messi és Sergio Ramos is, de a Bayern München korábbi klasszisa, Franck Ribéry sem maradhatott ki az összeállításból.

Kapus: Gianluigi Donnarumma (olasz, 22 éves, jelenlegi értéke: 60 millió euró, volt klubja: AC Milan)

A 22 esztendős kapus az AC Milannál nevelkedett, majd itt is mutatkozott be a felnőttek között a 2015–2016-os idényben egy Sassuolo elleni mérkőzésen, amelyen 2–1-re győzött a milánói együttes. Az olasz labdarúgó ezután kirobbanthatatlan lett a csapatból, kulcsemberré vált és összesen 251 összecsapáson lépett pályára, amelyeken 265 gólt kapott, 88 alkalommal pedig nem tudták bevenni a kapuját.

Jobbhátvéd: Elseid Hysaj (albán, 27 éves, jelenlegi értéke: 13 millió euró, volt klubja: SSC Napoli)

Az albán jobbhátvéd még 15 évesen került Olaszországba, az Empolihoz, ott is lett profi játékos. A felnőttek között egy Fiorentina elleni vesztes Olasz Kupa-mérkőzésen debütált, majd teljesítményére az SSC Napoli is felfigyelt, amely együttes 2015 nyarán szerződtette is 5 millió euróért cserébe. A „kékeknél” hamar kulcsemberré vált, összesen 223 találkozón lépett pályára, amelyeken egy gól mellett tíz gólpasszt jegyzett.

Középhátvéd: Sergio Ramos (spanyol, 35 éves, jelenlegi értéke: 10 millió euró, volt klubja: Real Madrid)

A Real Madrid klasszis középhátvédje a Sevillában nevelkedett, majd 2005 nyarán 27 millió euró ellenében igazolt a fővárosba. A királyi gárdánál eltöltött 16 éve alatt a csapat alapemberévé, majd csapatkapitányává vált, 671 találkozón 101 gólt lőtt és 40 gólpasszt osztott ki. A klubbal többek között ötször nyert spanyol bajnokságot, négyszer pedig Bajnokok Ligáját.

Középhátvéd: Jérome Boateng (német, 32 éves, jelenlegi értéke: 8.5 millió euró, volt klubja: Bayern München)

A német középhátvéd 2003 nyarán került a Hertha BSC utánpótlásába, majd négy évvel később egy Német Kupa-mérkőzés mellett tízszer kapott lehetőséget a Bundesligában. Ezután a Hamburghoz igazolt 2007-ben – amelynek színeiben 113 alkalommal lépett pályára –, majd három évvel később Angliába szerződött, ahonnan csupán egy év után távozott a Bayern München kedvéért. A bajoroknál tíz évet töltött el, 363 alkalommal lépett pályára, s 10 gólja mellett 25 gólpasszt jegyzett.

Balhátvéd: Patrick van Aanholt (holland, 30 éves, jelenlegi értéke: 7 millió euró, volt klubja: Crystal Palace)

Kalandos utat járt be a holland válogatott szélső hátvéd, aki a PSV-nél nevelkedett, majd 2007-ben a Chelsea utánpótlásába került. A londoniaknál a felnőttek között nem termett neki sok babér, csupán nyolc alkalommal kapott szerepet, rendre kölcsönadták. 2014-ben aztán a Sunderland lecsapott rá, és 1.9 millió euró ellenében megvásárolta, hogy aztán három évvel később 10.5 millió euróért cserébe továbbadja a Crystal Palace-nak. Utóbbi együttesnél négy év alatt 134 alkalommal léphetett pályára, viszont az előző idényben csupán 1775 percet töltött a pályán.

Középpályás: Paulinho (brazil, 32 éves, jelenlegi értéke: 9.5 millió euró, volt klubja: Kuangcsou Evergrande)

A brazil középpályás hosszú utat járt be, mire Angliába, a Tottenhamhez került, hiszen játszott Litvániában és Lengyelországban is kölcsönben fiatalon, majd 2013 nyarán a brazil Corinthianstól szerződött az angol együtteshez. A londoniaknál fontos láncszem lett, 30 találkozón kapott szerepet az első teljes idényében, viszont egy évvel később már a kínai Kuangcsou Evergrandét választotta. Innen a 2017–2018-as évadban Európába, a Barcelonához szerződött 40 millió euróért cserébe, de előbb 2018 júliusában kölcsönben, majd fél évvel később véglegesen visszatért Kínába.

Középpályás: Juan Mata (spanyol, 33 éves, jelenlegi értéke: 4 millió euró, volt klubja: Manchester United)

A spanyol középpályás a Real Madridnál nevelkedett, azonban a felnőttcsapatban nem mutatkozhatott be, hiszen 2007-ben a Castillától a Valenciához igazolt. Itt négy évet töltött el, s játékával felhívta magára a figyelmet, aminek köszönhetően 2011-ben a Chelsea szerződtette. A gárdával a 2011–2012-es idényben Bajnokok Ligáját nyert, majd egy évvel később Európa-ligát, azonban 2014-ben a rivális Manchester Unitedet választotta. A kezdetekben még kulcsszerepet kapott a „vörös ördögöknél”, viszont a 2016–2017-es idényben már csak 25, míg egy évvel később csak 28 bajnokin kapott lehetőséget.

Középpályás: Clément Grenier (francia, 30 éves, jelenlegi értéke: 4 millió euró, volt klubja: Stade Rennes)

A francia középpályás az Olympique Lyonnál nevelkedett, és 2009-től 2017-ig a felnőttcsapat játékosa volt. Ez idő alatt 154 alkalommal kapott lehetőséget, 18 gólt jegyzett és 28 gólpasszt osztott ki. 2017-ben az AS Romához került kölcsönbe, ám csupán hatszor lépett pályára a Serie A-ban, így visszatért Franciaországba. Ekkor viszont már nem volt annyira sikeres, kiszorult a Lyonból, így 2018 telén ingyen távozott a Guingamp-hoz, amelytől nyáron 4 millió euró ellenében a Stade Rennes-hez igazolt. Itt az első évében alapember volt, de a második idényében már csak 11 találkozón kapott szerepet.

Jobb oldali támadó: Lionel Messi (argentin, 34 éves, jelenlegi értéke: 80 millió euró, volt klubja: FC Barcelona)

Az argentin klasszis 2000 nyarán igazolt a Newell's Old Boys utánpótláscsapatából a Barcelonához, amelynél az összes korosztályt végigjárva 2005 nyarán került a felnőttcsapathoz. A fantasztikus tehetségnek számító Lionel Messi hamar a klub fontos játékosává, majd legendájává vált. A felnőtteknél 16 év alatt 778 alkalommal léphetett pályára, 672 gólt jegyzett és 305 gólpasszt osztott ki. A hatszoros aranylabdás támadó rengeteg egyéni elismerése mellett négyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, tízszer pedig a spanyol bajnokságot a katalánokkal.

Középcsatár: Sztevan Jovetics (montenegrói, 31 éves, jelenlegi értéke: 5 millió euró, volt klubja: AS Monaco)

A Jugoszláviában született támadó a montenegrói Titográdnál nevelkedett, majd a Partizan Belgrádnál vált profi futballistává. Innen a Fiorentinához igazolt, amelyben 134 alkalommal léphetett pályára öt év alatt, mielőtt a Manchester City szerződtette volna. Az angol kitérő mindössze kétévesre sikerült, hiszen 2015-ben már az Internek adták kölcsön, amely két évvel később véglegesen is megszerezte Jovetics játékjogát. Néhány nappal később viszont már kölcsön is adták a spanyol Sevillának, 2017 nyarán pedig eladták az AS Monacónak. A hercegség csapatában 77 alkalommal kapott lehetőséget, 21 gólt szerzett és öt gólpasszt osztott ki.

Bal oldali támadó: Franck Ribéry (francia, 38 éves, jelenlegi értéke: 3 millió euró, volt klubja: Fiorentina)

A szélső 2005 nyarán került a Galatasarayhoz, ahonnan fél év után ingyen távozott az Olympique Marseille kedvéért, majd két év után a Bayern Münchenhez igazolt. A bajoroknál megtalálta a számításait, kulcsember lett, ráadásul kilenc bajnoki cím mellett egyszer a Bajnokok Ligáját is megnyerte a klubbal. 425 találkozó, 124 gól és 182 gólpassz után 2019-ben távozott Münchenből és a Fiorentina játékosa lett.

A Nemzeti Sport Online által összeállított álomcsapat a július 1-től szabadon igazolható játékosokból
A Nemzeti Sport Online által összeállított álomcsapat a július 1-től szabadon igazolható játékosokból
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik