FIFA: felfüggesztése visszavonását kéri az indiai szövetség

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 11:35
null
Az indiai szövetség felfüggesztése visszavonását kéri a FIFA-tól (Fotó: AFP)
Az Indiai Labdarúgó-szövetség (AIFF) azzal a kéréssel fordult a nemzetközi szövetséghez (FIFA), hogy vonja vissza az ellene életbe léptetett intézkedést, miután a kifogásolt vezető testületet feloszlatták – írja a Magyar Távirati Iroda.

A FIFA tíz napja büntette meg súlyosan az AIFF-et harmadik fél indokolatlan befolyása miatt. A nemzetközi szövetség indoklásában jelezte, hogy az indiai ifjúsági és sportminisztérium súlyosan megsértette a FIFA alapszabályát azzal, hogy májusban felállított egy bizottságot, amely átvette az AIFF végrehajtó bizottságának hatáskörét. A szövetség felfüggesztése azonnal hatályba lépett, és veszélyezteti az október 11-30. közötti időszakra tervezett U17-es női világbajnokság megrendezését Indiában.

A felfüggesztésre az országban gyorsan reagáltak: a legfelsőbb bíróság a héten megszüntette a tavasszal kinevezett bizottságot és visszaadta a sportág vezetését az AIFF kezébe, amit a FIFA korábban feltételként szabott a büntetés visszavonásához.

Az indiai szövetség – mely szeptember elején tartja tisztújító kongresszusát – ezek után kedden levelet küldött Fatma Samourának, a FIFA főtitkárának, amelyben tájékoztatta a bíróság döntéséről, egyúttal kérte, hogy a nemzetközi szövetség helyezze hatályon kívül a felfüggesztést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik