FIFA: a jövőben korlátozzák a kölcsönadásokat – hivatalos

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.28. 07:56
null
Lampardéknak át kell alakítaniuk a Chelsea játékospolitikáját (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA hivatalosan is döntött a kölcsönszerződések számának korlátozásáról – számolt be a Marca. A következő idénytől csapatonként maximum nyolc 22 évnél idősebb futballistát lehet kölcsönbe küldeni. Később még szigorúbb lesz a szabály.


A Chelsea tavaly, az átigazolási piacról (pontosabban az új játékosok beregisztrálásának lehetőségétől) való eltiltása után többek között azzal került a fókuszba, 42 játékosa futballozik egyidőben kölcsönben a világ különböző klubjainál.

A Manchester City és több olasz klub is nagyon hasonló modellt követ, igaz, a Chelsea-hez senki sem ért fel az utóbbi időkben. Ez az a „játékospiaci szemlélet”, amit megelégeltek a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben.

A FIFA a jövőben korlátozza a kölcsönjátékosok számát. A 2020–2021-es idénytől nyolc, a 2022–2023-as kiírástól összesen hat futballistát küldhet kölcsönbe egy klub a keretéhez tartozó, 22 évnél idősebb játékosok közül. A 22 év alatti futballistákra ugyanakkor nem vonatkozik a korlátozás, a FIFA így akar elébe menni annak, hogy a fiatal játékosok fejlődése esetlegesen megrekedjen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik