Gernot Trauner volt az AZ ellen a csapatkapitány (Fotó: Getty Images)

 

A Feyenoord 3–1-re legyőzte idegenben a Kerkez Milossal felálló AZ-t vasárnap. A vendégek 21 éves török válogatott játékosa elutasította, hogy felvegye a szivárványos csapatkapitányi karszalagot, ezért helyette Gernot Trauner viselte azt.


 
Lazio: Kerkez Milos neve is felbukkant a jelöltek között

„Úgy döntöttem, hogy ebben a fordulóban nem fogom felhúzni a szivárványos karszalagot – árulta el a mérkőzés előtt Orkun Kökcü.Fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy vallástól, származástól és nemi hovatartozástól függetlenül mindenkit tisztelek. Hiszem, hogy mindenki szabad, és mindenki azt tehet és érezhet, amit akar. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen fontos ügy ez, de a vallásomra tekintettel úgy érzem, nem én vagyok a megfelelő személy arra, hogy támogassam.”

Orkun Kökcü a karszalag nélkül (Fotó: Getty Images)

 

„Kényelmetlenül érezném magam, hogy ha ezt a kapitányi karszalagot viselném. Elhiszem, hogy ezzel néhány embernek csalódást okozok. Egyáltalán nem ez a szándékom, de tudom, hogy ezeket a szavakat nem könnyű elsőre befogadni. Ugyanakkor remélem, hogy a vallásom miatt hozott döntésemet is tisztelet övezi” – tette hozzá.