Felkészülés: magabiztos német győzelem Chelsea-s gólokkal

Vágólapra másolva!
2022.03.26. 22:46
null
Timo Werner szerezte a németek második gólját (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-válogatott 2–0-ra nyert az izraeli nemzeti csapat ellen a Hoffenheim otthonául szolgáló sinsheimi stadionban. A találkozó mindkét gólját Chelsea-játékos szerezte: előbb Kai Havertz, aztán Timo Werner volt eredményes. A hajrában Thomas Müller tehette volna még magabiztosabbá a sikert, ám tizenegyesből a kapufát találta el. A végjátékban aztán Izrael is elpuskázott egy büntetőt.

 

 

959.

A Freiburg 22 esztendős védője, Nico Schlotterbeck a német labdarúgás történetének 959. válogatott labdarúgója lett az Izrael elleni meccsen kezdőként pályára lépve.

A találkozón kis híján az a bravúr is összejött a vendégeknek, hogy kaput eltaláló lövésük, fejesük se legyen 90 perc alatt. Ami már csak annyiból is izgalmas, hogy Hans-Dieter Flick szövetségi kapitány Manuel Neuert pihentetve két kapusnak, Marc-André ter Stegennek és Kevin Trappnek is bizonyítási lehetőséget adott – más kérdés, hogy valódi védeni való nélkül hogy lehet bizonyítani?

Az első félidő kifejezetten jó iramot hozott, a németek a 36. percben David Raum beadása után Kai Havertz fejes góljával szerezték meg a vezetést. A hosszabbítás pillanataiban aztán Timo Werner érkezett remekül a röviden és duplázta meg a hazai fórt (2–0).

A második félidő már kevésbé volt lüktető, sőt, ha nincs tucatnyi csere, kifejezetten eseménytelennek is nevezhetnénk. A 90. percben Thomas Müller lábában volt a harmadik német találat, a Szun Menahem szabálytalansága után megítélt büntetőt azonban nem tudta gólra váltani. A bal kapufát trafálta el.

A hosszabbításban szinte a semmiből még kiharcolt egy tizenegyest Izrael is – épp a debütáns Schlotterbeck rúgta bokán a tizenhatos jobb oldalánál cselezgető riválist. Ám ez a büntető is kimaradt: Trapp eltalálta az irányt és oldalra paskolta a jobb alsóba tartó labdát!

Ezzel végső soron a második félidőre beállt német kapus bizonyított is…

LABDARÚGÁS
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Németország–Izrael 2–0
(Havertz 36., Werner 45+1.)
KÉSŐBB
Hollandia–Dánia 4–2
(Bergwijn 16., 71., Aké 29., Depay 38. – 11-esből, ill. Vestergaard 20., Eriksen 47.)
Spanyolország–Albánia 2–1 (Ferran Torres 75., D. Olmo 90+1., ill. Uzuni 85.)
Horvátország–Szlovénia 1–1 (Kramaric 39., ill. Bijol 90+2.)
Finnország–Izland 1–1 (Pukki 12., ill. Bjarnason 38.)
Gibraltár–Feröer-szigetek 0–0
Írország–Belgium 2–2
(Ogbene 35., Browne 85., ill. Batshuayi 12., Vanaken 58.)
Anglia–Svájc 2–1 (Shaw 45+1., Kane 78. – 11-esből, ill. Embolo 22.)
Katar–Bulgária 2–1 (Afif 27., Huhi 75., ill. Deszpodov 60.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik