Eb 2020: Sajnálom, hogy Ibra nélkül játszanak majd a svédek – Hamsík

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 13:49
null
Marek Hamsík (balra) a második Eb-jére készül (Fotó: AFP)
Az Eb-n továbbjutást tervező válogatott legfontosabb és legtapasztaltabb játékosa, Marek Hamsík elutazott a csapattal az ausztriai edzőtáborba, de jelenleg nem tud teljes értékű munkát végezni.

 

– Tényleg kiújult a vádlisérülése?
– Sajnos igen – válaszolta a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában Marek Hamsík, a szlovákok 33 esztendős, 120-szoros válogatott középpályása, a svéd IFK Göteborg légiósa.

– Mi a pontos diagnózis?
– Azt én is szeretném tudni... Meglátjuk, mit mond az orvosi stáb. Mágnesesrezonancia-vizsgálaton vettem részt, látni lehet, hogy valami nincs rendben. Remélem, nem kell sokat kihagynom, és elkezdhetem a csapatedzéseket. Addig egyénileg készülök. A tavasszal Svédországban megsérültem, abból felépülve játékba lendültem, a múlt heti bajnokit azonban ki kellett hagynom, mert megfájdult a vádlim.

– Összesen hat meccset játszott klubcsapatában, egy gólt szerzett. Igaz, az nem mindennapi volt, a tizenhatoson kívülről csavarta a labdát a kapuba, a svéd sajtó szerint az év gólját lőtte.
– Pályafutásom egyik legszebb találata, tényleg remekül sikerült a lövés. Az edzéseken jobbal próbáltam kapura küldeni a labdát, de ezúttal ballal sikerült tökéletesen, csak azt sajnálom, hogy zárt kapus, tehát nézők nélküli meccsen lőttem.

– Még Svédországban volt, amikor Zlatan Ibrahimovic, az északiak legnagyobb sztárja bejelentette, sérülés miatt nem lesz ott az Európa-bajnokságon. Hogyan fogadta a hírt?
– Nagyon sajnálom, hogy Ibra nélkül játszanak majd a svédek, ő lehetett volna a torna egyik legfényesebb csillaga. Fantasztikus futballista.

– Válogatottbeli csapattársa, Milan Skriniar olasz bajnok lett az Internazionaléval, gratulált már neki?
– Persze. Kicsit irigylem őt, mert a Napolival nekem sohasem sikerült megnyernem a Serie A-t, legjobb eredményünk a második hely volt. Örülök Milan sikerének, a szlovák futball büszke lehet, hogy egy játékosunk olasz bajnok lett.

– Milyen körülmények fogadták válogatottjukat az ausztriai Windischgarstenben?
– Nagyszerű minden, ráadásul jól ismerjük a környéket, mert a kétezertizenhatos Eb előtt is itt készültünk.

– Milyen céllal vágnak neki a nyári tornának?
– Spanyolország, Svédország és Lengyelország lesz az ellenfelünk, három remek csapat, de szeretnénk továbbjutni a csoportból. A lengyelek ellen kezdjük hadjáratunkat, mondanom sem kell, mekkora jelentősége van az első összecsapásnak, illetve a megnyerésének. Jó erőállapotba kerülve és okosan futballozva elérhetjük célunkat.

– Önnel együtt négy olyan labdarúgó – Peter Pekarík a Herthából, Juraj Kucka a Parmából és Vladimír Weiss a Slovanból – szerepel a szlovák keretben, aki a kétezertízes világbajnokságon és a legutóbbi Európa-bajnokságon egyaránt ott volt a csapattal. Önnek az idei Eb lesz az utolsó nagy válogatott tornája?

– Most nem ez jár a fejemben, kizárólag az előttem álló feladatokra összpontosítok. Júliusban betöltöm a harmincnegyedik életévemet, de ha egészséges leszek, szeretném folytatni a pályafutásomat.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik