Csíkszereda: a felkészülési meccsen bemutatkoztak az új igazolások

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.07.08. 19:49
null
Fehérben a csíkiak (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Bár még három hét hátravan a felkészülési időszakból, az FK Csíkszereda csapata csütörtökön, a Gaz Metan elleni felkészülési mérkőzésen bemutatta új igazolásait szurkolóinak.

 

Az előző idényben a Liga 2 ötödik helyen végző székelyföldi együtteshez érkező hét játékos közül öten is komoly élvonalbeli tapasztalattal rendelkeznek: Kovács Lóránt (Sepsi OSK) a román mellett a magyar élvonalban (Haladás, Újpest) is játszott, Peter Gál-Andrezly (Sepsi) a szlovákban, Petre Ivanovici-nak (ASU Poli) 146 mérkőzése van a Liga 1-ben, a szerb Szrdjan Grabezs (Topolya) a Szuperliga mellett a szlovák bajnokságban is lehúzott két szezont, a litván Rokas Krusnauskas (FC Hegelmann) pedig 125 találkozót játszott hazája élvonalában. Jött még egy spanyol szélső, Rodrigo Hernando Orte az Huesca B-től, és Hodgyai László is visszatért szülővárosába Jászberényből.

Az újak közül Ivanovici büntetőből gólt is szerzett a Gaz Metan ellen, de így is a Liga 1-es medgyesi csapat nyert 3–2-re. Az FK másik gólját Pintér Norbert lőtte. A csíki csapat öt nap alatt a harmadik felkészülési mérkőzését játszotta élvonalbeli csapat ellen, előzőleg a Farul (korábban Viitorul, 1–1) és a Chindia Targoviste (0ţ0) ellen is döntetlent játszott.

Székelyföld Liga 1-es csapata, a Sepsi OSK a cseh Viktoria Plzen elleni, 1–1-es eredménnyel zárult felkészülési mérkőzéssel zárta ausztriai edzőtáborozását, a szentgyörgyiek gólját Fülöp István lőtte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik