Amerika: bolti lopáson kapták Tornyi Barnabást – sajtóhír

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.04.20. 15:14
null
Tornyi Barnabás fényképe az Orange megyei rendőrség honlapján
Sajtóhírek szerint bolti lopáson kapták és őrizetbe vették tavaly novemberben az Amerikai Egyesült Államokban Tornyi Barnabást – derült ki az Orange megyei rendőrség nyilvántartásából, amire a Bors akadt rá.

Tornyi Barnabás játékosként megfordult az Egyesült Államokban, ahová később edzőként is visszatért. Magyarországon több klubnál is dolgozott, többek között a Honvédnál, a ZTE-nél, a Rába ETO-nál, a Tatabányánál és legutóbb a DVTK-nál, ahonnan 2010 áprilisában távozott. Ezt követően a katari al-Szadd szakmai igazgatója lett, majd visszatért az Egyesült Államokba, és megalapította a Barnabas Youth Academy nevű orlandói intézményt.

Most rendőrségi ügye miatt került be a hírekbe: a Bors vette észre, hogy az Orange megyei rendőrség honlapján ott van Tornyi Barnabás fotója a bűnelkövetők között. A 67 éves trénert a bűnügyi nyilvántartás szerint tavaly november 16-én, este 9 óra után bolti lopáson kapták, és előállították. Az aktából kiderül, hogy kevesebb mint 250 dollár összegben (80 ezer forint) tulajdonított el valamit, az óvadékot pedig 500 dollárban (160 ezer forint) állapították meg.

Tornyi Barnabásnak ezt megelőzően még nem volt dolga a rendőrséggel az Egyesült Államokban, Magyarországon viszont igen: 1993-ban bántalmazott egy újságírót, az azóta már a Nemzeti Sportnál dolgozó Vajda Györgyöt, Tornyi Barnabást könnyű testi sértés vádjában bűnösnek találták.

A rangado.hu megkeresésére levélben válaszolt Tornyi Barnabás a bolti lopással kapcsolatban, ezt tartalmi változtatás nélkül közöljük:

„Majd féléves történet, nincs takargatnivalóm. Az önfizetős zónában nem a szkennerhez léptem, hanem »túltoltam« a kocsit, hogy szót váltsak a teniszpartneremmel. Álltunk, beszélgettünk (volna), de azonnal odalépett egy biztonsági őr és közölte, hogy neki rendőrt kell hívni a protokoll szerint, mert nem fizettem. Először mosolyogtunk, majd nem. Rendőrségi intézkedés lett belőle, amerikai módra, keményen, jegyzőkönyvvel, majd meghallgattak. Kértem a videó megnézését. A procedúra ekkor véget ért, »nem bűnös« lezárással.

Már régen le kellett volna venni a honlapjukról, mert a rendőrségi intézkedés véget ért, nem találtak vétket. Anno, ezt »megénekeltem«, de mint a szokásos túlkapásos történetet. Az ördög nem alszik, az adminisztrációs malmok lassan őrölnek, én meg nyugodtan alszom. A szekér egyet sem döccent. Dolgozok a Florida Youth Soccer Association-ban, mint két korosztály szövetségi vezető edzője, és csinálom a saját akadémiámon a munkámat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik