Könnyed győzelemmel kezdte az évet az Eszék

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.22. 15:50
null
Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek könnyedén nyert Zágrábban (Fotó: nk-osijek.hr)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 17. fordulójának pénteki játéknapján az NK Osijek idegenben 3–0-ra nyert a szinte a teljes második félidőt emberhátrányban töltő Lokomotiva Zagreb ellen.

HORVÁT 1. HNL
17. FORDULÓ

Lokomotiva Zagreb–NK Osijek 0–3 (Miérez 17., 35. – a másodikat 11-esből, Bohar 58.)
Kiállítva: K. Papadopulosz (48., Lok. Zagreb)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy hónapnyi szünet után ismét tétmérkőzésen lépett pályára az NK Osijek: az eszéki csapatnak a bajnokságban gyengélkedő Lokomotiva Zagreb otthonában volt jelenése. Az Eszék esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, és már a 17. percben vezetést szerzett. Igaz, ehhez a zágrábiak kapusának hibája is kellett: Petar Bockaj jobb oldali szöglete után Krsevan Santini csúnyán alászaladt a labdának, így a védőjétől elszakadó Ramón Miérez öt és fél méterről könnyedén az üres kapuba fejelhetett. 0–1

Negyedórával később újabb gólt ünnepelhetett a vendégcsapat argentin támadója: egy kis videózás után tizenegyest kapott az Eszék, a büntetőt pedig Miérez magabiztosan gólra váltotta. 0–2

A fordulás után aztán szinte azonnal megpecsételődött a házigazda sorsa: a korábban már egy sárga lapot begyűjtő Kiriakosz Papdopulosz visszakézből arcon könyökölte Miérezt, a játékvezető pedig ezt egy piros lappal „jutalmazta”.

Nem sokkal később még egy gólt szerzett az Eszék: Bockaj kapufája után a tizenhatoson belül teljesen üresen álló Damjan Bohar jól helyezkedett, csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát – nem is hibázott. 0–3

A hajrában Kleinheisler László is pályára lépett, a magyar válogatott középpályás felívelése után pedig egy másik csereember, Ante Erceg gólt szerzett, de ezt a találatot les miatt érvénytelenítette a VAR, így maradt a 3–0-ra, az NK Osijek könnyed győzelemmel kezdte a 2021-es évet.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, az NK Osijek 3–0-ra nyert.

90. perc: Három perc a ráadás.

86. perc:Lesgól! Miérez fejese után védett a kapus, majd Erceg közelről a kapuba küldte a labdát, ám a VAR közbeszólt. Az argentin még a fejese előtt lesről indult, így érvénytelenítették a találatot.

81. perc: Eszéki cserék, Jugovic és Bohar le, Kleinheisler és Mekic be.

79. perc: Védés! Jugovic fejese után Santini bravúrral nyomta szögletre a bal alsó sarok felé tartó labdát.

74. perc: A zágrábiak is változtattak, Chajiát Tahiraj váltotta.

73. perc: Újabb cserék a vendégeknél: a Pilj és Bockaj le, Brlek és Erceg be.

67. perc: Cseréltek az eszékiek is, Skoric le, Caro be.

62. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Simic és Maric le, Celikovic és Gjira be

58. perc: GÓL! OTT A HARMADIK! Bockaj ballábas lövése után a labda kifelé pattant a jobb oldali kapufáról, az üresen álló Damjan Bohar azonban jó helyen állt, csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát – nem is hibázott. Volt még egy kis videobírózás, de a gól érvényes. 0–3

57. perc: Santini húzta le a labdát Bockaj szöglete után.

54. perc: Sárga lap a másik oldalon is, Maric rúgta fel Miérezt.

53. perc: Bockaj sárgult be.

48. perc: KIÁLLÍTÁS! Kiriakosz Papdopulosz visszakézből, arcon könyökölte Miérezt, a játékvezető ezért azonnal piros lapot adott neki.

46. perc: Újra útjára indult a labda, elkezdődött a második félidő.

Csere egyik oldalon sem történt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 2–0-ra vezet az Eszék.

45+3. perc: Ibrahim próbálkozott, de Ivusic megint résen volt.

45. perc: Három perc a ráadás.

37. perc: Skoric is besárgult.

35. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Ramón Miérez állt a labda mögé, és egy kis totyogás után jobbal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. A kapus a másik sarok felé vetődött, nem volt esélye. 0–2

34. perc: Cokaj még egy sárga lapot is kapott.

33. perc: Jön egy kis videobírózás, a zágrábi tizenhatoson belül ugyanis gyanús körülmények között tűnt el egy eszéki. Bebek döntött, Cokaj szabálytalanul lerántotta a felugró Zapert, így tizenegyest kapott az Eszék!

30. perc: Villant a sárga lap, miután Papadopulosz a felezővonal közelében visszarántotta a meginduló Bohart.

29. perc: Ivusic húzta le magabiztosan a labdát egy bal oldali szöglet után.

21. perc: Maric próbálta meglepni Ivusicot 20 méterről – nem sikerült neki…

19. perc: Bohar jobb oldali lapos beadása veszélyes volt, de végül senki nem ért a labdába a kapu előtt.

17. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ ESZÉK! Bockaj jobb oldali szöglete után Santini csúnyán alászaladt és melléütött a labdának, így a védőjétől elszakadó Ramón Miérez öt és fél méterről az üres kapuba fejelt. 0–1

5. perc: Ibrahim 20 méterről próbálkozott, de a bal alsó sarok felé tartó lövése után Ivusic védett. A kipattanót Simic küldte kapura, de már lesen volt a zágrábi csatár.

A hazaiak kék-fehér, a vendégek fekete-arany szerelésben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg.

A mérkőzés játékvezetője Ivan Bebek lesz.

Kleinheisler László az NK Osijek kispadján kapott helyet.

Az Eszék kezdőcsapata: Ivusic – Jurcevic, Skoric, Loncar, Milos – Jugovic, Zaper – Bockaj, Pilj, Bohar – Miérez.

A Lokomotiva Zagreb kezdőcsapata: Santini – Markovic, K. Papadopulosz, Leskovic, Cipetic – Cokaj, M. Maric – Pivaric, Chajia, Ibrahim – Simic.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Lokomotiva Zagreb–NK Osijek mérkőzés a horvát bajnokság 17. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Pénteken egy hónapnyi szünet után ismét tétmérkőzést játszik a horvát bajnokságban szereplő NK Osijek, az eszéki csapat a Lokomotiva Zagreb vendége lesz. A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató együttes már a döntetlennel is az élre állna, ugyanis a hét elején a listavezető Dinamo Zagreb kikapott a Rijekától. Tegyük hozzá, az élcsoport együttesei általában kevesebb mérkőzést játszottak, mint az eszékiek, így még ha nyernének is, a vesztett pontok tekintetében vannak náluk jobban állók. Ettől függetlenül nem érdemtelenül sorolják az Osijeket a bajnokesélyesek közé. Igaz, az idény elején nem volt ilyen rózsás a helyzet, a gárda három vereséggel és egy döntetlennel kezdett, ami Ivica Kulesevic edző állásába került, utódjával, Nenad Bjelicával viszont az azt követő tizenhárom fordulóban tíz győzelem, két döntetlen és mindössze egy vereség a mérleg.

Az eszékiek az idény végén klubcsúcsot is dönthetnek, ugyanis a harmadik helynél előrébb még egyszer sem végeztek a horvát ligában. SZ. E. M.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik