Ádám Martin korábbi Manchester United-játékost kapott posztriválisnak – hivatalos

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.30. 17:41
Federico Macheda (Fotó: asterastripolis.gr)
A görög élvonalbeli, a magyar válogatott Ádám Martint is foglalkoztató Aszterasz Tripolisz szerződtette a 33 éves olasz támadót, Federico Machedát.

Federico Macheda csatlakozott a görög klub keretéhez – közölte hivatalos oldalán az Aszterasz Tripolisz, amely részleteket nem árult el a támadó szerződésével kapcsolatban.

A 33 esztendős csatár Lazio-nevelés, 16 évesen szerződött a Manchester Unitedhez, amelynek 2014-ig volt a tagja, de a felnőttek között csupán 36 mérkőzésen jutott szóhoz – öt gólt szerzett –, mivel az angolok rendre kölcsönadták, játszott az akkor olasz élvonalbeli Sampdoriában, a Premier League-ben szereplő Queens Park Rangersben, a német első osztályú Stuttgartban, a Championshipben érdekelt Doncaster Roversben és a Birmingham Cityben.

Végül a Cardiff Cityhez távozott, de megfordult kölcsönben a Nottingham Forestben is, később pedig az olasz Novara, a görög Panathinaikosz és a török Ankaragücü következett, s tett egy rövid kitérőt a ciprusi APOEL-hez is. A török klubnál június 30-án lejárt a szerződése, így Ádám Martin együtteséhez szabadon igazolhatóként érkezett.

„Az Aszteraszt már ellenfélként is tiszteltem és becsültem – mondta új klubja honlapjának Macheda. – Örülök, hogy ennek a nagy családnak a tagja lehetek, hálás vagyok, hogy bizalmat szavaztak nekem. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek a csapatnak elérni a céljait, és hogy minél nagyobb sikereket élhessenek át a szurkolóink.”

A 14 csapatos görög élvonalban az Aszterasz hat mérkőzés után hat ponttal a kilencedik helyen áll, egyetlen győzelmét az első fordulóban aratta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik