Richarlison: a pszichológus mentette meg az életemet

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 14:35
Richarlison (Fotó: Getty Images)
Még tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy pszichológushoz fordult az angol élvonalbeli (Premier League) Tottenham Hotspur brazil válogatott csatára, Richarlison. A 26 éves labdarúgó az ESPN-nek beszélt tapasztalatairól.

 

„Edzések előtt az járt a fejemben, hogy haza akarok menni, be akartam zárkózni a szobámba, mivel nem tudtam, mi kavarog a fejemben. Mindez odáig fajult, hogy azt mondtam az apámnak, hogy fel fogom adni. Nemrég még a vébén szerepeltem, és a csúcson voltam, de közben elértem a határomat. Nem fogok öngyilkosságról beszélni, de komoly depresszióba estem, és fel akartam adni. Pont én, aki mentálisnak erősnek tűntem kívülről nézve. A világbajnokság után úgy tűnt, az életem a darabjaira hullik” – mondta a terápia előtti állapotáról Richarlison.

„Tetszik vagy sem, szerintem a pszichológus megmentette az életem. Előtte csupán hülyeségekre és a halálra gondoltam, de most azt mondom, hogy ha szükséged van rá, akkor igenis keress fel egy pszichológust, mert sokat segít, ha valakinek ki tudsz nyílni és beszélni tudsz a dolgaidról. (...) Korábban bennem is megvolt ez az előítélet, miszerint a pszichológushoz való járás egy humbug, magamról is azt hittem, hogy hülyeség, amit teszek. A családomban is vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy aki szakemberhez fordul, annak elment a józan esze. Én viszont éltem a lehetőséggel, és csodálatos tapasztalatokat szereztem. Szerintem ez volt életem legszebb felfedezése” – fogalmazott élményeivel kapcsolatban a brazil válogatott csatár.

Ha segítségre van szüksége, a nap 24 órában hívhatja az ingyenes, anonim lelki elsősegély-szolgálatot a 116-123-as telefonszámon! Ha öngyilkossági szándéka van, hívja a 112-t! További segítséget talál ide kattintva. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik