Két góllal győzött a DAC Aranyosmaróton

Vágólapra másolva!
2023.08.20. 20:30
null
Győzelem! (Fotó: DAC)
A szlovák labdarúgó Niké Liga 4. fordulójában a DAC 2–0-ra nyert Aranyosmaróton.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
4. FORDULÓ
Aranyosmarót–DAC 0–2 (0–1)
Aranyosmarót,
Stadion ViOn, 3008 néző. Vezette: Smolak
Aranyosmarót:
Slávik– Sula, Mosko, R. Nagy, Conka – Svec (Mijic, 57.), Gono, Weir (Brenkus, 57.), Duga,Mondek (Nsumoh, 75.) – Cerepkai. Vezetőedző: Vladimir Cifranic
DAC 1904:
Popovics – Alex Pinto, Riszvanisz, Csinger, Andzouana – Kácer, Dimun, Herc (Gruszkowski, 90+3.) – Trusa (Niarhosz, 88.), Ramadan (Alex Mendez, 75.), Gavrics (Veselovsky, 75.). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: Kácer (23.), Veselovsky (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A DAC 2–0-ra győzött Aranyosmaróton, a táblázaton a vendégek feljöttek a negyedik helyre, egy pont a hátrányuk az éllovas Zsolna mögött.

A héten ismét mozgalmas volt az élet a DAC-nál. Kalmár Zsolt távozása után eligazolt a szlovák legfelső osztály legutóbbi gólkirálya, Nikola Krsztovics, aki 3.8 millió euróért a Lecce játékosa lett. Ha megnézzük, hogy az elmúlt idényben, kik voltak afelvidéki klub legjobb góllövői, akkor az első ötből már csak Ammar Ramadan maradt. Krsztovics (18 gól), Kalmár (8), Szánthó Regő (4) és Sebastian Nebyla (3) már nem asárga-kék mezt viseli. Avasárnapi mérkőzés előtt az egyik legfontosabb kérdése az volt: ki fog vendéggólt szerezni?

Ugyan a dunaszerdahelyi klub sportigazgatója, Jan van Daele kijelentette, hogy a Krsztovicsért kapott pénz megfelelő muníciót ad, hogy megerősítsék a csapatot, ma este még nem volt új játékos a vendégek keretében. Adrián Gula, a vendégek mestere a múlt heti, csalódást jelentő rózsahegyi 1–1-es találkozóhoz képest csak egy változást hajtott végre: Krsztovics helyett Zseljko Gavrics játszott.

Közel kétszáz dunaszerdahelyi szurkoló kísérte el a DAC-ot Aranyosmarótra, a találkozó kezdetekor piros és zöld lufikkal és egy 1023-as számmal ellátott drapival emlékeztek meg Szent István királyról és a magyar államalapításról is.

Az első negyedórában nem volt érezhető különbség a két csapat között. Pedig a hazaiak célja a kiesés elkerülése, míg a DAC a dobogós helyezéseket vette ismét célba. Az első veszélyes lövést a dunaszerdahelyi Ramadan eresztette meg, majd a másik oldalon remek becsúszással mentett Csinger Márk, aki ismét nagyon jól teljesített a vendégvédelemben. Kiegyenlített volt a játék, de ezt a sárga-kékek nem bánták, mivel a 23. percben Miroslav Kácer kiharcolt egy labdát, majd 18-méterről erősen meglőtte. A hazaiak kapusa csak beleért a labdába, amely a léc alá vágódott.

Lendületben maradt a DAC, de gólt az aranyosmarótiak szerezhettek volna. A volt MTK-játékos, James Michael Weir lövését bravúrosan védte Alekszandar Popovics, a kipattanót pedig Roman Cerepkai a lécre küldte. Közvetlenül a szünet előtt megszerezhették volna a vendégek a második gólt is, de gyors ellenakció után Gavrics lövését bravúrral védte a hazai portás.

A fordulás után az első említésre méltó eseményre az 53. percig kellett várni, amikor a vendégtábor Nikola Krsztovicsot kezdte éltetni, aki a helyszínen a VIP-páholyban foglalt helyet. Mit hagyott ki a 65. percben Gavrics! Gyönyörű támadás végén a DAC-drukkerek már gólt kiáltottak, de a volt ferencvárosi az ötösről gyatrán lőtt, és az egyik védőjátékos hárított.

Harcoljatok! – jött a biztatás a vendégek táborából. Szükség is volt rá, mivel a hazaiak bekeményítettek, s fölényt harcoltak ki. A 74. percben Gono tüzelt közelről, Popovics góltól mentette meg a vendégeket.

Az utolsó percben a hazai szögletnél a kapusuk is előrejöttek, de a vendégek kifejelték a labdát, majd ügyesen végigvitték, és a csereként beálló Dominik Veselovsky eldöntötte a találkozót. 0–2

 

PERCRŐL PERCRE

90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

 

90+4. PERC DOMINIK VESELOVSKY ELDÖNTI A MECCSET! Slávik kapus is előremegy egy szöglethez, de rossz a beadás, majd el is vesztik a labdát, három vendégjátékos tör az üres kapura, és ugyan majdnem elvariálják, de csak majdnem, mert végül bár visszaért a kapus, Veselovsky betalál. 0–2!

Öt perc a ráadás.

89. perc Richard Nagynak is sárga lap. Reklamált. Nem sokra rá nagyot ment Nagy egy jó DAC-os támadásnál. Andzouana elé.

89. perc Egyből sárga lap a görögnek, odalépett keményen Moskónak.

88. perc Jannisz Niarhosz be, Trusa le, szélsőcsere DAC-módra.

87. perc Popovics védi Brenkus újabb próbákozását is.

83. perc Mendez túlvariál egy lövőhelyzetet, előtte Trusa hibázott, de mindegy, mert előtte kezezett.

75. perc A hazaiaknál Johnson Nsumoh fut be Mondek helyére, a másik oldalon Alex Mendez és Dominik Veselovsky a pályán, a két volt ferencvárosi, Gavrics és Ramadan le.

A hivatalos nézőszám: 3008.

73. perc Gono remek passzát Mondek éles szögből kapura vágja, ment Popovics lábbal. BRAVÚR!

69. perc Karol Mondek hátulról nagyot rúg Dimunba, sárga lap és ápolás. És rögtönzött ivószünet.

Bővebben ITT!


Ezért a szurkolói koreóért büntették meg a DAC-ot (Fotó: Duducz Tibor)

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) Fegyelmi Bizottsága 1500 eurós (kb. 550 ezer forint) pénzbüntetéssel, illetve a B1, B2, B3 és B4-es szektorok egy bajnoki mérkőzésre szóló bezárásával sújtotta a Dunaszerdahelyi AC-t az újonc Kassa elleni mérkőzésen történtek miatt.

67. perc Trusa egyedül tör kapura, de utoléri és szereli Nagy.

66. perc Gono 30 méteres szabadrúgása mellé, Trusa közelebbről céloz pontatlanul. Kapuscsemege.

64. perc Gavrics lövése már túljut a kapuson is, de ment a jobb sarok előtt a visszafutó védő, Nagy.

59. perc Pinto kőkeményen odalép Conkának, kap egy... utolsó szóbeli figyelmeztetést. Brenkus beadását kifejeli Riszvanisz az ötösről.

Weir neve nem véletlenül ismerős, játszott a Hull Cityben, a Manchester Unitedben és az MTK-ban is!

57. perc Weir és Svec le, Adam Brenkus és a Dinamo Zagreb egykori játékosa, Patrik Mijic fel.

56. perc Andzouana remek passzát nem lövi el Ramadan a 16-oson belülről, de közbelép az utolsó pillanatban Mosko!

55. perc Ramadan csele jó, 18 méteres lövése nem.

50. perc Micsoda jelenet! Svec kornerét elméri Popovics, Pinto visszaadja a labdát a feladónak, aki a félig még üres kapu fölé lő. Svec anno két mecset játszott a DAC-ban...

46. PERC FOLYTATJUK!

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Kalmár Zsolt 9
Marko Divkovics 4
Tomás Dubek 4
Martin Hruska 3
Robert Gesnábel 3


Egy kis örökmérleg:
35 mérkőzés, 11 aranyosmaróti és 16 DAC-os sikerrel, 43, ill. 49 rúgott góllal.

Nem lesz csere a szünetben, írja a DAC honlapja.

Ez az összeg a dunaszerdahelyi klub történelmében a legmagasabb ár, amiért játékost értékesítettek. Krsztovics után Vakoun Bayo (Celtic) következik 2.3 millióért, majd Schäfer András (Union Berlin) és Eric Ramírez (Dinamo Kijev) 1.8 millióval.

Olasz lapértesülések szerint a DAC ötmillió eurót kért a 23 éves támadóért. Végül a két klub 3.8 milliós vételárban egyezett meg.

A múlt héten Kalmár Zsolt igazolt el a Dunaszerdahelytől, pénteken pedig egy újabb meghatározó játékos távozott a DAC-tól. Nikola Krsztovics, aki tavaly 35 tétmeccsen 26 gólt szerzett a DAC-ban, az olasz Lecce játékosa lesz.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc
Conka első beadása nem jó, a második igen, de nagy fejjel célt téveszt.

Egy perc a ráadás.

45. perc Gono beadását kipiszkálja a léc aló Popovics.

42. perc Anzouana kissé balról, 18-ról a léc fölé vágja Ramadan kornerét.

38. perc Andzouana remekül megindul, a kapust is kicselezi, balra, a beadását Gavrics nem lövi el elsőre az ötös előteréből, amikor már lő, véd a visszaérő Slávik!

38. perc Svec helyzetben egy eladott labda után, lövésébe belevetődik Csinger és Riszvanisz.

33. perc Pinto beadása nem az igazi, Gavrics megindul, azonnal felrúgja Duga.

31. perc Matús Conka kap sárga lapot. Az egyszeres válogatott játékos volt a Sparta Praha légiósa is, 32 éves. A Kassa nevelése.


31. perc
Weir elsőre a kapusba lő, pontosabban véd Popovics, de kijön róla a labda, másodjára a kapufára, megúszta a DAC. Az újabb kipattanó éppen csak magas a gólra éhes Cerepkainak!

29. perc Gavrics lő ballal balról éles szögből a kapu mellé.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

A kapus beleért még picit, benne is van a gólban a Parameter szerint.

23. PERC VEZET A DAC! MIROSLAV KÁCER Ramadan passzát jobb külsővel a léc alá küldi 18 méterről, középről, egy párharc megnyerése után. 0–1!

22. perc Herc kiváló passzát kissé jobbról, jobbal a jobb, azaz túlsó sarok mellé vágja Trusa, de les.

16. perc Mondek 16-os előtti lövése sem az igazi. Fölé, jócskán.

13. perc Popovics jön ki szépen egy beadásra, szép hazai akció volt. Nem sokra rá Conka beadását Mosko a léc fölé fejeli.

10. perc Cerepkai betör szépen a 16-oson belülre, de Csinger szereli pazar mozdulattal!

9. perc Andzouana passzát Ramadan középtávolról nem sokkal vágja a léc fölé.

6. perc Pinto és Andzouana 16-os előtti lövései is pontatlan, de a két szélsővédő megjelenése azonnal gondot okozott a hazaiaknak.

Kellemes idő, 28 Celsius-fok, jó 200 DAC-drukkerrel a lelátón.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-kék mezben, a vendégek tiszta sárgában.

A magyar szurkolók kezében piros és zöld lufik. Fotó: Duducz Tibor

 



A vasárnapi mérkőzés előtt az egyik legfontosabb kérdés: ki fog gólt szerezni?

Az utóbbi napok Dunaszerdahelyen a távozó játékosokról szólt. Kalmár Zsolt után Nikola Krsztovics is eligazolt a DAC-tól. A montenegrói támadó is meghatározó játékosa volt a klubnak. Ha megnézzük, hogy az elmúlt idényben, kik voltak a felvidéki klub legjobb góllövői, akkor az első ötből már csak Ammar Ramadan maradt. Nikola Krsztovics (18 gól), Kalmár Zsolt (8), Szánthó Regő (4) és Sebastian Nebyla (3) már nem a sárga-kék mezt viselik.

„A héten megjelent a MOL Akadémián Kalmár Zsolt, aki elbúcsúzott mindenkitől. Sok sikert kívánt a csapatnak. Nekem még annyit mondott, hogy jól szálltam be Rózsahegyen, és szorít a további meccseken” – árulta el a magyar védő.

„A múlt héten győznünk kellett volna Rózsahegyen, de sajnos csak döntetleneztünk. Csalódottak voltunk. A találkozó után kaptunk két nap szabadot, hogy kicsit kifújjuk magunkat, majd nekifogtunk a munkának. Nagyon bízunk benne, hogy vasárnap megszerezzük a három pontot” – mondta lapunknak Csinger Márk, aki ebben az idényében már kétszer a csapattársa sérülése után lépett pályára és mindkétszer nagyon jól teljesített – jelenti Duducz Tibor.

Otthon szenvedett vereséget a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 4. fordulójában az újonc FC Kosice, amely 3–0-ra maradt alul a Zilinával (Zsolna) szemben.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ARANYOSMARÓT–DAC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik