Oroszország: nem csökkennek a sportolók pénzdíjai

Vágólapra másolva!
2022.03.23. 19:09
null
Oleg Maticin (Fotó: TASS)
Az orosz sportolók anyagi elismerése a hazai versenyeken a világ- és Európa-bajnokságok pénzdíjainak megfelelő szintű lesz – jelentette ki Oleg Maticin orosz sportminiszter.

 

Az orosz sportszövetségek vezetőivel folytatott megbeszélés után a tárcavezető úgy nyilatkozott, hogy a nemzetközi nívójú díjazással akarják az orosz élversenyzők motiváltságát megőrizni a világméretű szankciók közepette.

„Nem arról van szó, hogy egyenlőségjelet teszünk az oroszországi versenyek, illetve a világ- és Európa-bajnokságok közé, hanem arról, hogy legalább egy évig fenntartsuk sportolóink motivációs szintjét a pénzdíjakkal” – mondta Maticin.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság február 28-án javasolta a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy Oroszország és az ukrajnai háborúban Moszkvát támogató Fehéroroszország sportolóinak ne engedélyezzék az indulást nemzetközi versenyeken. Számos sportszövetség egyetértett az ajánlással, és kitiltotta a két ország versenyzőit, emellett Oroszország elveszítette a jogot arra, hogy világversenyt rendezzen különböző sportágakban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik