Lengyelország: Monizt visszavárnák, ha lemond müncheni pénzéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 07:10
A lengyel sajtó szerint visszatérhet a Lechia Gdanskhoz a holland tréner, Ricardo Moniz, aki tavasszal irányította a csapatot, majd az 1860 Münchenhez szerződött, a német klub azonban szeptemberben menesztette.  

Egy éven belül három klubnál is dolgozott a tavaly ilyenkor még a Ferencvárost irányító Ricardo Moniz. A holland vezetőedzőt az őszi szezon végéhez közeledve menesztette a Fradi, majd a tavaszi idényben már a lengyel Lechia Gdanskot vezette, amellyel 4. helyen zárt a rájátszásban.

A szakember ezután szerződött az 1860 Münchenhez, ám a németországi kaland hamar befejeződött, hiszen szeptemberben a vártnál gyengébb eredmények miatt menesztették. A lengyel sajtó most arról ír, hogy az élvonalban 8. helyen álló Lechia visszavárná a trénert a portugál Joaquim Machado menesztését követően.

A trojmiasto.sport.pl híre szerint azonban azon bukhat meg a holland mester visszatérése, hogy le kellene mondania az 1860 Münchennél a menesztése után neki járó végkielégítéséről, ha azonnal újra munkába állna. Erre azonban a lengyel forrás szerint Moniz egyelőre nem hajlandó. A másik megoldás, hogy a lengyel klub átvállalja a hírek szerint több mint félmillió eurós összeget is meghaladó bánatpénzt.

A lengyel sajtó ettől függetlenül Monizt tartja az egyik legesélyesebb jelöltnek a Lechia kispadjára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik