Csoboth Kevint legalább három országból figyelik – a La Ligából is

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 13:18
Csoboth Kevin eddig egy meccsen játszott az Európa-bajnokságon (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Külföldi források szerint az Eb-n a németek ellen csereként szereplő, jelenleg a skótok elleni esti meccsre készülő Csoboth Kevint legalább három országból figyelik különböző klubok.

 

Először egy, a spanyol Celta Vigóhoz közel álló blogger posztolt arról az X-oldalán, hogy az Újpest FC válogatott szélsőjét, az Eb-n eddig egy meccsen szereplő, a németek ellen csereként beálló Csoboth Kevint a spanyol élvonal mögöttünk hagyott idényét a 13. helyen záró klub figyeli, de egy másik posztban a holland első osztályú Twentét is a szélső lehetséges kérői között említette Claudiura González.

Azóta pedig már a holland élvonalban bronzérmes Twente szurkolói oldala, a twenteinsite.nl is arról írt, hogy Csobothot szemmel tartja a klub, hozzátéve, hogy a szélső már tavaly is képbe került Joseph Osting vezetőedző csapatánál, de akkor nem tettek érte ajánlatot. Megemlíti a cikk, hogy Csoboth a 2023–2024-es idényben 32 bajnokin hét gólt szerzett és öt gólpasszt adott az Újpestben, 2027-ig szól a szerződése, a piaci értékét pedig egymillió euróra teszi a Transfermarkt.

A Nemzeti Sport értesülései szerint valóban több országból érdeklődnek iránta. Svájci kollégáktól úgy tudjuk, hogy az FC Zürich vezetőedzője, Ricardo Moniz is szívesen látná csapatában. Ő már akkor is elismerően beszélt Csobothról, amikor a ZTE vezetőedzője volt, és Csoboth három gólt szerzett a Zalaegerszeg elleni meccsen tavaly áprilisban. Információink szerint azonban egyelőre egyik említett klub sem tett még érte ajánlatot, a megfigyelés szakaszában tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik