Neymar-duplára épült a brazil gólfesztivál

Vágólapra másolva!
2012.10.16. 16:24
null
Brazil gólöröm Wroclawban (Fotó: Action Images)
Brazília labdarúgó-válogatottja 4–0-ra legyőzte Japánt a két csapat kedd délutáni felkészülési mérkőzésén a lengyelországi Wroclawban.

Nem sok időbe telt, hogy a brazilok megszerezzék a vezetést: a 11. percben Paulinho jól helyezett lövése nyomán a labda megakadt Kavasima kapujában (1–0).

A játékrész derekán érkezett a második gól: a kezezésért megítélt büntetőből Neymar lőtt a hálóba (2–0).

Haszebe bombája alaposan megtornásztatta Diego Alvest, majd újra brazil lehetőség következett: a 35. percben nagyszerű Neymar, Kaká összjáték után utóbbi telibe lőtte a kapufát.

A második játékrész brazil góllal kezdődött: Oscar szöglete után Neymar mellre vette a labdát, majd a körülményeskedő japán játékosok között éles szögből lőtt, és a labda az egyik védőn jelentősen megpattanva a kapuba vágódott (3–0).

A 67. percben – nem sokkal Hulk kapufás szabadrúgása után – egy remek brazil akciót követően Ramires is a kapuba talált, csakhogy az asszisztens az akció során kikanyarodni látta a labdát a játéktérről, így a négyes csak a 75. percben került fel Brazília neve mellé: japán labdavesztés után Kaká egyéni akció végén lőtt a hálóba (4–0).

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–JAPÁN 4–0 (2–0)
Wroclaw. Vezette: Borski (lengyel)
BRAZÍLIA: Diego Alves – Adriano, David Luiz, Thiago Silva, Leandro Cástan – Ramires (Sandro, 87.), Paulinho, Oscar (Thiago Neves, 88.), Kaká (Lucas, 82.) – Neymar (Leandro Damiao, 86.), Hulk (Giuliano, 76.)
JAPÁN: Kavasima – Ucsida (Szakai, 46.), Josida (Mijacsi, 89.), Konno, Nagatomo – Nakamura K. (Inui, 46.), Kijotake (Kurihara, 89.), Haszebe (Hoszogai, 76.), Endo, Kagava – Honda
Gólszerző: Paulinho (11.), Neymar (24., 47. – az elsőt 11-esből), Kaká (75.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik