Hollandia: Van Gaal lenyomta Van Persie torkán Huntelaart

Vágólapra másolva!
2012.08.15. 12:30
Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Robin van Persie rendkívül profi módon fogadta, hogy pillanatnyilag nem ő, hanem Klaas-Jan Huntelaar a válogatott első számú támadója.

Van Persie 2010 óta az oranje első számú támadófegyverének számított, de a válogatottban rendszerint képtelen volt hozni a klubjában mutatott formáját, ráadásul a jövője bizonytalan, ezért aztán a nemrégiben kinevezett Van Gaalnál egyelőre csak tartalékszerepre számíthat.ráadásul a jövője bizonytalan, ezért aztán a nemrégiben kinevezett Van Gaalnál egyelőre csak tartalékszerepre számíthat.

„Fantasztikus beszélgetésem volt Robinnal – idézi a De Telegraaf című holland lap Van Gaalt. – El kellett mondjam neki, hogy megváltozott a helyzete, és én inkább Huntelaart részesítem előnyben."

A kapitány beszámolója szerint a beszélgetés nem szorítkozott a futballra – szinte mindenről eszmét cseréltek, ami manapság fontos egy ember életében.

„Kellemes meglepetésben volt részem – folytatta Van Gaal. – Az egyik legjobb beszélgetésem volt, amit valaha futballistával folytattam. Világossá tettem számára, hogy mindig a legjobb fog játszani, azaz az ő helyzete is gyorsan megváltozhat. Biztos vagyok benne, hogy lesz még olyan mérkőzés, amit ő nyer meg nekünk."

A kapitányi tisztséget a múltban egyszer már betöltő Van Gaal kinevezése augusztus elsején lépett életbe; a Belgium elleni szerdai felkészülési mérkőzés lesz a tapasztalt szakvezető első bevetése.

Mint ismert, Hollandia nemzeti csapata Magyarországgal egy csoportban harcol majd a 2014-es brazíliai világbajnokságon való részvételért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik