Észak-Írország: az MU-legenda fia átjelentkezik az ír válogatottból

Vágólapra másolva!
2011.07.02. 15:49
Korábban már játszott Írország labdarúgó-válogatottjában, ám a jövőben – dacolva a közelmúlt jellemző tendenciáival – Észak-Írországéban kíván játszani Alex Bruce, az angol Leeds United védője, az egykori MU-legenda Steve Bruce fia.

Alex Bruce 2007-ben és 2008-ban két alkalommal pályára lépett az ír válogatottban, ám ezek csak felkészülési mérkőzések voltak, így a FIFA hatályos előírásai értelmében válthatott.

A hír azért is érdekes, mert a közelmúltban inkább észak-írországi születésű és korosztályos válogatott labdarúgók jelezték, inkább Írország válogatottjában szerepelnének – így tett Darron Gibson (Manchester United), Shane Duffy (Everton), Marc Wilson (Stoke), Daniel Devine (Preston), és hasonlót kezdeményezett Shane Ferguson (Newcastle) is.

A 26 éves Alex Bruce a két ír válogatott mellett – születési helye révén – az angolban is szerepelhetett volna, éppúgy, mint a jelenleg a Sunderland menedzsereként dolgozó, játékosként a Manchester Unitedben több mint 300 alkalommal pályára lépő édesapja (igaz, annak idején ő csak az angol ifjúsági és az angol B-válogatottig jutott el).

Alexet korábban hívták a korosztályos északír válogatottba is, de akkor még Írországot választotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik