A Manchester United gólzáporos mérkőzéssel zárta ázsiai túráját

Vágólapra másolva!
2009.07.26. 16:52
A Manchester United gólzáporos mérkőzésen 8–2-re győzött a kínai Hangcsu Greentown ellen. Az angol bajnok felkészülési mérkőzésein eddig is nagy formát mutató Michael Owen ezúttal kétszer talált be. A Wembley-kupa vasárnapi játéknapján a Barcelona az egyiptomi al-Ahly ellen lépett pályára, és több fiatallal a csapatában 4–1-re nyert.
Owen ezúttal sem maradt adós a gólokkal
Fotó: Reuters
Owen ezúttal sem maradt adós a gólokkal
Owen ezúttal sem maradt adós a gólokkal
Fotó: Reuters
Owen ezúttal sem maradt adós a gólokkal

A Manchester United a kínai Hangcsu Greentown elleni mérkőzéssel zárta le ázsiai túráját, és minden tekintetben kiszolgálta rajongóit – akikből Kínában is akad szép számmal.

Sir Alex Ferguson fiai igazi gólparádét rendeztek, mindkét félidőben négy-négy találatig jutottak. Az MU a Van der Sar – Ferdinand, Evans, Evra, Fabio – Fletcher, Scholes, Tosic, Nani – Owen, Berbatov kezdőcsapattal állt ki, és a bombaformában lévő Owen révén szerzett vezetést egy Berbatov, Nani összjáték után. A második manchesteri gólnál ugyancsak a portugál és a bolgár volt a főszereplő, utóbbi duplázta meg a vendégek előnyét.

A harmadik találatnál ugyanő előkészítőként jeleskedett, Tosics pedig egy csel után ballal lőtte ki a kapu jobb oldalát. A negyedik gól igazán szépre sikerült, Berbatov dekázott, majd sarokkal passzolt a háta mögött meginduló Owenhez, aki gyönyörű átvétel után a hálóba lőtt.

A második félidőt a nagy kedvvel játszó Nani gólja nyitotta, majd Giggs háromszor mattolta a kínai kapust. A hazai nézőket az vigasztalhatta, hogy a walesi szélső utolsó gólja előtt és után az övéik is betaláltak Huang Lung és a brazil Otto révén.

A Manchester United szerdán már a Bayern München otthonában, az Allianz Arenában lép pályára az Audi-kupa elődöntőjében a Boca Juniors ellen.




A Barcelona a Wembley-kupán pénteken 1–1-es döntetlent játszott a Tottenham ellen, vasárnap pedig az egyiptomi bajnokság legutóbbi öt kiírását megnyerő al-Ahly volt az ellenfele.

A kezdőcsapatban ezúttal is a fiatalok voltak túlsúlyban, a rutinosabb játékosokat csak Albert Jorquera, Éric Abidal, Seydou Keita és Bojan Krkic képviselte, utóbbi persze ugyancsak nem mondható még veteránnak.

A két csapatnak nem ez volt az egymás elleni első mérkőzése, ugyanis 2007-ben a Barca egy barátságos meccs erejére elutazott az egyiptomiakhoz, és a 4–0-s katalán győzelmet hozó találkozó arról maradt emlékezetes, hogy a nagycsapatban ekkor debütált Bojan Krkic, mindössze 16 évesen.

A szerb apától származó csatár ezúttal is hallatott magáról, ő szerezte ugyanis a Barcelona első gólját. Ezt még három követte, és mivel az al-Ahly csak egyszer talált be, sima győzelmet aratott a BL-címvédő, amely a második félidőben több rutinos játékosát is bevetette.

Hangcsu Greentown–Manchester United 2–8



BARCELONA–AL-AHLY 4–1



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Hangcsu Greentown–Manchester United 2–8 (Huang Lung 78., Otto 90., ill. Owen 24., 40., Berbatov 30., Tosic 31., Nani 49., Giggs 61., 70., 87.)
Barcelona–Al-Ahly 4–1 (Krkic 16., Sampedro 41., Suarez 56., Ledesma 67., ill. Elagizy 31.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik