Előre hozott születésnapi ajándékot kapott az ifjú tehetség

Vágólapra másolva!
2009.07.20. 11:39
Címkék
Szinte hihetetlen, ami Bolíviában történt a hétvégén: 12 éves kölyökfutballista játszott 51 percet egy első osztályú felnőtt bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A 13. születésnapját szerdán ünneplő Mauricio Baldiviesót az Aurora Cochabamba vezetőedzője dobta a mély vízbe, aki egyébként az ifjú tehetség édesapja. A La Paz elleni mérkőzést elbukta az újoncot avató gárda.
Lesz mit mesélnie az iskolában
Fotó: La Prensa de La Paz
Lesz mit mesélnie az iskolában
Lesz mit mesélnie az iskolában
Fotó: La Prensa de La Paz
Lesz mit mesélnie az iskolában
Mauricio Baldivieso az Aurora Cochabamba színeiben lépett pályára az FC La Paz elleni élvonalbeli bajnoki 39. percében.

Majdnem rosszul sikerült azonban a bemutatkozása, hiszen néhány perccel később az ellenfél egyik labdarúgója, Henry Alaca csúnyán bokán rúgta, ám az ifjú reménység rövid ápolás után folytatni tudta a bajnokit.

Mauricio egyébként a korábbi válogatott Júlio César fia, és némileg szubjektív döntés volt a pályára küldése, hiszen a 37 éves, büszke édesapa jelenleg a csapat vezetőedzője...

A dél-amerikai tudósítások szerint az Aurora hívei hangos ovációval köszöntötték az ifjú játékost a pályán, a végén azonban nem örülhettek ennyire, hiszen a La Paz 1–0-ra megnyerte a találkozót.

„Azt mondta az édesapám, ha nyerésre állunk, akkor beállít. Bár nem mi vezettünk, mégis pályára küldött. Éreztem, hogy nemcsak ő, hanem a szurkolók is bíznak bennem, amiért nagyon hálás vagyok nekik” – nyilatkozta a friss bolíviai és talán világrekorder ifjonc.

A fiú – aki 1996. július 22-én született, tehát szerdán ünnepli 13. születésnapját – reménykedik, hogy apja nyomdokaiba lép, Júlio César ugyanis 85 meccsen szerepelt a bolíviai válogatottban, és részt vett az 1994-es világbajnokságon is.

„Büszke vagyok rá, nagyon tehetséges fiú” – ezek már az édesapa szavai, aki ugyan elismerte, nem éppen megszokott, hogy ilyen fiatalon mély vízbe dobjanak valakit, szerinte a fia megérett már erre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik