Vb 2026: sokkoló jelenetek – Argentína nyerte a szurkolói rendbontással tűzdelt rangadót Brazíliában

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 07:39
null
Hatalmas balhéval indult a brazil–argentin (Fotó: Getty Images)
A dél-amerikai világbajnoki selejtező 6. fordulójában Brazília hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett az ősi rivális Argentínával szemben. Kolumbia tizenegyesgóllal nyert Paraguayban, míg Ecuador egy góllal múlta felül Chilét. Uruguay a duplázó Darwin Núnez vezérletével könnyedén legyőzte Bolíviát, míg a Peru–Venezuela találkozó kétgólos döntetlennel zárult.

Felfokozott hangulat előzte meg a Brazília–Argentína találkozót. A beszámolók szerint az összetűzés akkor kezdődött, amikor a hazai szurkolók kifütyülték az argentin himnuszt. A helyi rendőrség többször is közbelépett, de az erőszak csak fokozódott, több szurkoló is súlyosan megsérült. Lionel Messi és az argentin csapat több tagja – élükön Emiliano Martínezzel – is a lelátóra sietett, hogy véget vessen a dulakodásnak, de amikor látták, hogy nem tudnak segíteni, akkor visszamentek az öltözőbe. Ezalatt a brazil játékosok a pályán maradtak és vártak az ellenfél visszatérésére.

„Láttuk, hogy a rendőrök a szurkolókat ütik, sokunk családja is ott ült a lelátón. Ez történt a Libertadores-kupa döntőjében is. Mi egy család vagyunk. Úgy gondoltuk, hogy lejátsszuk a meccset, hátha így lenyugodnak a kedélyek” – nyilatkozta Messi a lefújást követően.


A találkozó már kevesebb izgalmat hozott. Gabriel Martinelli révén két helyzete is volt a braziloknak, de előbb a védők blokkoltak, majd Martínez mutatott be bravúrt. A 63. percben aztán a vendégek kerültek előnybe.Giovani Lo Celso ívelte be a szögletet, Nicolas Otamendi ugrott a legmagasabbra és a kapu jobb felső sarkába fejelt.

Több nagy lehetőséget már nem hozott a találkozó, Argentína nyert a Joelinton kiállítása miatt a mérkőzést tíz emberrel befejező brazilok ellen. Argentína 15 ponttal az első helyen áll, míg a brazilok zsinórban harmadszor is vereséget szenvedtek, így hét ponttal csak a hatodikok.

Argentína a Maracanában nyert Brazília ellen (Fotó: Getty Images)
Argentína a Maracanában nyert Brazília ellen (Fotó: Getty Images)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A játéknap többi találkozóján Kolumbia Rafael Borre korai tizenegyesével szerzett vezetést Paraguayban. Borre duplázhatott volna, valamint Jamer Rodriguez és Luis Díaz előtt is adódott lehetőség, újabb gól már nem született. Kolumbia továbbra is őrzi veretlenségét.

Szintén egy gól döntött az EcuadorChile találkozón. Ugyan a két csapat 24 kapuralövéssel próbálkozott, gólt Angel Mena révén csak a hazaiak szereztek.

Uruguay magabiztosan hozta a kötelezőt Bolívia ellen.Darwin Núnez az első és a második félidőben is betalált,emellett Gabriel Villamil testéről szerencsétlenül a saját kapujába pattant a labda. Uruguay a 3–0-s győzelmével pedig két ponttal követi az éllovas Argentínát.

A sereghajtó Peru megszerezte második pontját a selejtező sorozatban. Yoshimar Yotun első félidei góljára Ecuador Jefferson Savarino góljával válaszolt a másodikban, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
DÉL-AMERIKA, 6. FORDULÓ
Paraguay–Kolumbia 0–1 (Borré 11. – 11-esből)
Ecuador–Chile 1–0 (Mena 21.)
Uruguay–Bolívia 3–0 (D. Núnez 15., 71., Villamil 39. – öngól)
Brazília–Argentína 0–1 (Otamendi 63.)
Kiállítva: Joelinton (Brazília, 81.)
Peru–Venezuela 1–1 (Yotún 17., ill. Savarino 54.)

AZ ÁLLÁS
1. Argentína6
5
1
8–26
15
2. Uruguay6
4
1
113–58
13
3. Kolumbia6
3
3
6–33
12
4. Venezuela6
2
3
1
6–339
5. Ecuador6
3
2
1
5–32
8
6. Brazília6
2
1
3
8–71
7
7. Paraguay6
1
2
3
1–3–25
8. Chile6
1
2
3
3–7–45
9. Bolívia6
1

5
4–14–103
10. Peru6
2
4
1–8–72

Ecuadortól három pont levonva, amiért Byron Castillo szabálytalan születési papírokkal vett részt az előző vb selejtezőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik