Vb 2026: Neymar és Rodrygo is duplázott, kiütéssel nyertek a brazilok – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.09. 07:47
null
Neymar és Rodrygo duplázott, de Raphinha is betalált, könnyed sikerrel kezdték a vb-selejtezőt a brazilok (Fotó: Getty Images)
Nagyon sima, 5–1-es győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezősorozatot a brazil labdarúgó-válogatott, amely hazai pályán Neymar és Rodrygo két-két góljának is köszönhetően ütötte ki Bolíviát, míg Uruguay is simán nyert Chile ellen.

A néhány héttel ezelőtt 90 millió euróért és csillagászati fizetésért a Paris Saint-Germaintől az Al-Hilalba igazoló, ám ott még bemutatkozásra váró Neymar hamar megszerezhette volna a vezetést Brazíliának a Bolívia elleni világbajnoki selejtezőn, de a 17. percben elhibázta a nagyon gyengén elvégzett tizenegyesét. Igaz, nem sokkal később, Rodrygo révén mégis előnybe került a házigazda, amely a második félidőben hamar eldöntötte a lényegi kérdéseket.

A 47. percben Neymar passzát Raphinha, az 53.-ban Bruno Guimaraes átadását pedig Rodrygo juttatta a kapuba. Sőt, bő egy óra játék után már Neymar is eredményes volt, így hiába szépített a 78. percben Bolívia, Brazília Neymar 93. percben szerzett második góljával fölényes, 5–1-es sikert aratott.

Neymar a mostani duplájával megelőzte Pelét a válogatottban szerzett gólok örökrangsorában, ugyanis az Al-Hilal támadója eddig holtversenyben állt az élen a háromszoros világbajnokkal, 77 találattal.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A brazilokhoz hasonlóan a Chilét vendégül látó Uruguay is könnyedén nyert, hiszen Darwin Núnez passzából Nicolas de la Cruz a 38., majd az ő átadásából Federico Valverde a 47. percben volt eredményes. Sőt, a második félidőben De la Cruz a második gólját is megszerezte, így hiába válaszolt rá három perccel később Arturo Vidal, ez csak szépségtapasz volt a 3–1-es vereséget szenvedő vendégeknek.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
DÉL-AMERIKAI ZÓNA
1. FORDULÓ

Brazília–Bolívia 5–1 (Rodrygo 24., 52., Raphinha 47., Neymar 61., 90+3., ill. Abrego 78.)
Uruguay–Chile 3–1 (De la Cruz 38., 71., F. Valverde 45+2., ill. Arturo Vidal 74.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik