Arsavin mohósága miatt maradhat le a londoni szerződésről

Vágólapra másolva!
2009.01.27. 00:32
Már csak Andrej Arsavinon múlik, hogy az Arsenalban folytatja-e pályafutását, vagy marad a Zenitnél. Legalábbis az orosz klub hivatalos honlapja szerint a két együttes már mindenben megállapodott egymással, ám a válogatott támadó középpályás magasabb fizetést akar, mint amilyet a londoni csapat ajánl neki.
Arsavin hallani sem akar „alacsony” fizetésről
Fotó: Action Images (archív)
Arsavin hallani sem akar „alacsony” fizetésről
Arsavin hallani sem akar „alacsony” fizetésről
Fotó: Action Images (archív)
Arsavin hallani sem akar „alacsony” fizetésről

Már napok óta folynak a tárgyalások az orosz Zenit és az angol Arsenal között Andrej Arsavin átigazolásáról, és legutóbb még Dick Advocaat, az orosz klub vezetőedzője is úgy nyilatkozott, nagy esélyt lát arra, hogy játékosa Londonban folytatja karrierjét.

A Zenitnél hétfőn elnöki ülést tartottak, majd ezután, késő este közlemény került fel az orosz együttes hivatalos honlapjára, mely szerint a klub és az Arsenal megegyezett egymással Arsavin átigazolásáról.

Ám a közlemény alapján az orosz válogatott középpályás egyelőre nem költözik Angliába, mivel nem tudott megállapodni az Arsenal vezetőivel. Tudniillik Arsavinnak nem tetszik az „ágyúsok” ajánlata. Az orosz Szport Ekszpressz információi szerint a játékos évi hétmillió eurós fizetési igényét nem hajlandó kielégíteni a londoni klub.

„A Zenit és az Arsenal az alapvető kérdésekben már megállapodott egymással Arsavin átigazolásával kapcsolatban – olvasható a Zenit közleményében. – Az ügylet akadálya már csak a játékos fizetési igénye, melyet a londoni klub vezetősége nem akar elfogadni.”

A közleményből az nem derül ki, hogy az Arsenal mennyit fizetne a Zenitnek, ha sikerül megállapodni Arsavinnal, de az orosz együttes honlapja szerint a „játékos piaci értékén” cserélhet klubot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik