Angola hátrányból fordítva oktatta a szenegáli válogatottat

Vágólapra másolva!
2008.01.27. 20:13
Kétgólos győzelmet aratott Angola válogatottja az Afrikai Nemzetek Kupájának csoportkörében Szenegál ellen. A D jelű kvartett 2. fordulójában Diagne-Faye góljával még Szenegál állt nyerésre, ám a második félidőben érkezett Manucho, aki megfordította az állást. Végül Flavio találata alakította ki a 3-1-es végeredményt.

Örülhet Sir alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. A skót mester legújabb igazolása úgy tűnik nem okoz csalódást majd Angliában sem. Merthogy Ghánában, az Afrikai Nemzetek Kupáján egyelőre semmiképpen sem. Manucho ismételten gólt szerzett - ráadásul kettőt -, amivel 3-1-es győzelemhez segítette csapatát, Angolát.

Az ellenfél ezúttal a talán valamivel esélyesebb Szenegál volt, amely nem kezdte rosszul a mérkőzést. Egy az alapvonal közeléből visszafejelt labdát Diagne-Faye bólintott a kapuba a 20. percben, megszerezve ezzel válogatottjának a vezetést.

Nem sokkal korábban Diouf veszélyeztetett távolról, de a csatár próbálkozását nem kísérte szerencse.

Az első félidőben semmi jel nem utalta arra, hogy Angola akár meg is nyerheti a mérkőzést, a szünet után azonban mégis ez történt.

A már említett Manucho az 50. percben egy csodálatos felhőfejessel előbb egyenlített, majd egy kapu előtti kavarodást követően, amolyan lesipuskás találattal a vezetést is megszerezte a Angolának.

A folytatásban Szenegál mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, ám Flavio a 79. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát. A csatár gólja kialakította a 3-1-es végeredményt - Szenegál nehéz helyzetbe, míg Angola a továbbjutás küszöbére került.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA

  • D CSOPORT, 2. FORDULÓ
  • Szenegál-Angola 1-3 (Diagne-Faye 20. ill. Manucho 50., 66., Flavio 79.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik