Hrepka Ádám egy évre kölcsönbe a holland NEC Nijmegenhez szerződött

Vágólapra másolva!
2007.08.09. 19:23
Egy évre kölcsönbe a holland NEC Nijmegen csapatához szerződött az MTK válogatott támadója, Hrepka Ádám. A 20 éves játékos már a kék-fehérek egyik alapemberének számított az utóbbi évadban, ezútal légiósként is kipróbálhatja képességeit. A csapatban Babos Gábor személyében magyar társa is lesz.
Légiósként próbálhatja ki magát Hrepka Ádám is
Németh Ferenc
Légiósként próbálhatja ki magát Hrepka Ádám is
Légiósként próbálhatja ki magát Hrepka Ádám is
Németh Ferenc
Légiósként próbálhatja ki magát Hrepka Ádám is

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS HREPKA-INTERJÚ A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!
A holland gárda a legutóbbi idényt a tizedik helyen zárta, míg Hrepka ígéretes kezdés után hullámzó tavaszt produkált az MTK-val, amelynek végül azért az ezüstérmet csak sikerült megszereznie.

Hrepka 2004-ben került Újpestről az MTK-hoz, ahol 64 mérkőzésen eddig 26 gólt szerzett. A játékos háromszor volt eddig tagja a magyar válogatottnak, először tavaly ősszel Kanada ellen játszott, amely egyben Várhidi Péter szövetségi kapitány bemutatkozása is volt a nemzeti együttes élén.

Az MTK a nyári átigazolási időszakban így két olyan tehetséges fiatal támadójától vált meg, akik kulcsembernek számítottak a 2006-2007-s szezonban. Németh Krisztiánt a Liverpool vitte el, Hrepkát most a holland gárda. Előbbi tíz, utóbbi tizenegy góllal zárta a bajnokságot.

A kék-fehérek remek utánpótlásának köszönhetőn az ugyancsak tehetséges utódok máris alapembernek számítanak - természetesen egészségesen -, Urbán Gábor és Pál András máris felvette a honi élvonal ritmusát.

Hrepka a 2006-2007-s szezon utolsó mérkőzésén, az utánpótlás-válogatott lettek elleni találkozóján bokaszalag-szakadást szenvedett, csak fokozatosan tudott bekapcsolódni a Garami József szakmai igazgató vezette nyári felkészülésbe. Mostanra azonban fizikailag már tejesen rendbejött, utolérte önmagát, csereként pedig többször is lehetőséget kapott, hogy játékba lendüljön.

Hrepka tervei szerint a holland egylet pénteki edzőmérkőzésen már be is mutatkozhat új csapatában, majd azt követően jövő héten talán már a bajnoki rajton is lehetőséget kap.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik