Nem indult valami jól…

KOVÁCS ERIKA, RÁC BENEDEK BALÁZSKOVÁCS ERIKA, RÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.24. 01:16
Címkék
A római repülőtérről kórházba szállították Cseh Lászlót – az úszóválogatott csütörtök kora délután repült el Ferihegyről az olasz fővárosba, ám útja az olimpiai ezüstérmes roszszulléte miatt korántsem volt egyszerű.

Már a Ferihegyi repülőtérre is sápadtan érkezett Cseh László – a csütörtök déli találkozón Turi György tanítványa gyomorfájdalmakra panaszkodott.

„Így ébredtem reggel – kezdte a háromszoros olimpiai ezüstérmes. – Utoljára a melbourne-i világbajnokságon éreztem ilyet, akkor egy-két nap alatt rendbe jöttem. Elég rossz érzés így felülni a repülőre, talán a csapat orvosa enyhítheti a fájdalmamat.”

Kausz István orvos eleget is tett Cseh kérésének: a versenyző még a repülőtéren kapott két görcsoldót, s többé-kevésbé jól vészelte át a Rómáig tartó repülőutat.

A leszállás alatt kezdődtek a gondok.

„Laci elfehéredett, és úgy remegett, mint a nyárfalevél. Embert még nem láttam enynyire remegni – elevenítette fel a történteket csütörtök este Turi György. – A leszállás után rögtön mentőt hívtunk, a kórházba Lacit a csapat orvosa kísérte el. Jelenleg is megfigyelés alatt tartják, infúziót kap. A kedélyállapota már jobb, a láza is lejjebb ment, de még így is 38 fokos. El lehet képzelni, mennyi lehetett a leszálláskor…”

Míg Cseh Lacit a kórházban kezelték, a csapat elfoglalta szállását, s este már mindanynyian edzettek a verseny helyszínén található egyik medencében. A sportolók táskáikat a néhány nap múlva fontos szerepet betöltő dobogóra pakolták – felső fokán pedig Kiss László szövetségi kapitány és Turi György állt. Jelképes látvány volt…

Az edzés végén mindenki a szálláshelyére vonult, a kórházban tartózkodó Kausz doktorral telefonon tartották a kapcsolatot – Cseh Lászlónak elsősorban nyugalomra volt szüksége, így nem lett volna értelme felsorakozni a betegágyánál.

Nyugalomra – és javulásra.

Lacinak ugyanis még a második adag infúzió után is 38 fokos volt a láza – Kausz István tájékoztatása szerint vagy heveny (étel)mérgezés vagy (influenzaszerű) vírus okozza a tüneteit. Cseh a láz mellett továbbra is hasmenéssel küszködik, ám az éjszakát már a csapat szálláshelyén töltötte. Kausz István elmondta, péntek reggel már az orvosok is jóval okosabbak lesznek az úszó állapotát illetően.

Bár az úszóversenyek már vasárnap délelőtt megkezdődnek, Cseh Lászlónak csak kedd délelőtt kellene rajtkőre lépnie a 200 méteres pillangóúszás előfutamában. A délutáni középdöntő után szerdán igazán nehéz nap vár(na) Turi Gyögy tanítványára, hiszen délelőtt rajtolnak a 200 méteres vegyes úszás küzdelmei, amelyek délután a középdöntőkkel folytatódnak, ám mindezt még megelőzi a 200 méter pillangó fináléja.

A szerdai tehát nehéz nap lehet Cseh számára – ahogy a csütörtöki is az volt...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik