Keserédes vereség

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.12.12. 23:07
Címkék
Szétlövésben kapott ki 4–3-ra az Alba Volán a Liwest Linztől. Két góllal is vezetett a magyar bajnok, aztán viszont két perc alatt összeomlott, és a hajrában kiküzdött egyenlítés után sem ragadta kézen a szerencse.

Három támadás, három lövés, három gól.

A döbbenet lett úrrá a csarnokon, amikor Mark Szücs ütőjét is az égbe emelve elsuhant Szuper Levente kapuja mögött. Nem akart hinni a szemének a nép. Egy perc ötvennyolc másodpercen belül ez már a harmadik osztrák gólöröm volt.

Nyert is a Linz, de nem ezért. Szétszórtan kezdett az Alba Volán, ám az idő haladtával belejött. Sofron István az első harmad felénél jókor volt jó helyen, és a helyére is tette az elé kerülő pakkot. Korábban meg felborított két ellenfelet, akik úgy indultak el felé, hogy felteszik a palánkra, de Sofron megfeszítette a vállát és ők terültek el…

Palkovics Krisztián is gólszerző lett, miután a linziek eladták a korongot saját kék vonaluk előtt, amit ő azonnal visszaküldött, és mivel Alex Westlund nem látott, az alacsonyan repülő pakk a bal alsó sarokba jutott.

Üdítő volt az eredményjelzőre nézni, aztán Nagy Gergő nyújtózott térdelve a palánk tövében. Ekkor fordult a kocka. A hétfőn kezdődő junior vb-re készülő válogatottól erre a bajnokira visszakapott center az ellenfél szabályosnak nehezen nevezhető mozdulata után kaparta a jeget a fájdalomtól, s szegényt úgy kellett letolni a jégről. A csatár bal térde készült ki, de a harmadik etapra visszajött. Muszáj volt, mert addigra az ellenfél vezetett, alig két perc alatt tett szert előnyére. Egyszer elcsúszott a Volán védekezése, másodszor az első kapott gól okozta sokk, harmadszor arcpirító sakk-matt helyzet volt a magyar kapituláció oka. A mieink padlót fogtak – pedig ha Nagy leterítésekor befújják a kiállítást, valószínűleg nem jön a tripla csapás. De nem fújták be, és jött.

Viszont amikor a közönségnek már háborogni sem volt kedve, Ocskay Gábor lelkierőt merített, s egyenlített, góljával a víz felett tartva a csapatot, hiszen a túlóra egy pontot már garantált, és ennyi kellett ahhoz, hogy az AV a playoffot érő nyolcadik helyen maradjon.

A szétlövésben aztán az elképzelhető legkisebb volt a különbség, a harmadik sorozat ment a rávezetésekből, mire a kilencedik párban megszületett a döntés.

Éjszakába nyúlt a vesztes csata, de egy pont és őszinte elismerés az Alba Volán jutalma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik