Zárkózik a Zalakerámia

KARVALITS LEVENTEKARVALITS LEVENTE
Vágólapra másolva!
2008.11.22. 23:23
Címkék
Ha a védekezés nem is, a támadás megérdemeltté teszi a hazai sikert: a Zalakerámia-ZTE KK kilenc ponttal verte meg esélyesebbnek ítélt vendégét.

Az állítólag Nyíregyházára visszavágyó, Zalaegerszegen eddig csalódást keltő teljesítményt nyújtó horvát Srdjan Helbich duplájával kezdődött a mérkőzés, aztán ötperces hazai kosárszünettel folytatódott. A dombóvári Anthony Dill egymaga több pontot dobott az első negyedben, mint a teljes egerszegi együttes, miközben a hazaiaknál a védekezéssel is akadtak gondok, aminek következtében a padra került a teljes légióskontingens. Pedig nem volt bonyolult a vendégek támadójátéka: jobbára egy egyekből növelte két számjegyűre előnyét Peter Stahl gárdája. A második negyedben Bódi Ferencék zónára váltva hozták feljebb Gáspár Dávidékat: érthetetlen volt a német edző védekezésváltásra vonatkozó utasítása, mert a Zalakerámiának jó távoli dobói vannak, be is szórtak gyors egymásutánban öt hármast, és a 20. percben utolérte ellenfelét a hazai kék-fehér csapat.

Ahogy fáradtak a dombóváriak, egyre kevesebbszer fejezték be pontosan kialakuló helyzeteiket, ráadásul többen is a kipontozódás szélére kerültek közülük. Azért akadtak faultproblémák zalai oldalon is: a viszonylag hamar összeszedett három személyije miatt sokáig jegelni kellett Kámán Tamást, a csapat kapitányát, am amikor visszaállt, a harmadik negyed végén tíz ponttal elhúzott a ZTE. Sajnos a sztrájkjuk miatt kissé talán berozsdásodó játékvezetők döntései is borzolták néha a nézők idegeit, de meg kell említeni egy bátor ítéletüket: az elöl ellenállhatatlan Dillnek meg merték ítélni a technikait, amikor eljátszott egy támadófaultot. Bár a végsőkig küzdöttek a dombóváriak, a hajrára már csak az lehetett a kérdés, hogy eléri-e a száz pontot a Zalaegerszeg, ám Helbich kihagyta az utolsó büntetőt. Most mégsem érheti kritika, mert dupla duplát ért el.

Azaz olyan volt a játéka, amilyet már régóta várnak tőle a zalai megyeszékhelyen, míg a túloldalon Bryan McCullough sikeres bemutatkozásának örülhettek, ha már másnak nem: száz százalékkal dobott az új bedobó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik