Csak a hajrában dőlt el Továbbra is hibátlan a Dombóvár

KÁLDOR ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.11.02. 01:11
Címkék
Csalóka meccs volt. Eleinte úgy tűnt, simán nyer a vendéglátó, aztán úgy, hogy szoros lesz a csata, végül mégis nagy különbséggel győzött a jobban hajrázó Albacomp.

Noha a tabellán nyolc hely vá lasztotta el őket egymástól, az Albacomp és a Nyíregyháza találkozója rangadónak számított, hiszen a két közép-európai ligás csapatunk csapott össze. Ugyanakkor tartani lehetett attól, hogy Mitar Trivunovics hiányában nem tud kellő ellenállást kifejteni a vendég, amit igazoltak is az első percek: a házigazda hamar elhúzott kilenc ponttal, miközben látszott, a látogató ötösében óriási lyuk tátong a hármas poszton – a sérült szerb helyén. Két szemfüles labdaszerzésével mégis felhozta társulatát a holt idényben hosszú fürtöket növesztő szlovén irányító, Brane Savic. Innentől kezdve meglepően jól tartották magukat a védekezésüket ravaszul váltogató nyírségiek, ami jót tett a mérkőzésnek.

Az Albacompnak pedig Rashad Bell emberről bedobott hárompontosai jöttek jól, amire válaszul a túloldalon honfitársa, Roy Booker is aktivizálta magát, igaz, ő alacsonyabb létére is inkább a gyűrű közelében mozgott otthonosan. A meglepetést az ifjú center, Lekli József bátor játéka jelentette, ez volt az a plusz ebben az időszakban, amelynek köszönhetően látótávolságon belül maradt az NYKK. A sokáig pont nélküli Velibor Radovics rutinja jól jött az első félidő hajrájában a fehérváriaknak, és az öreg róka a fordulás után sem lankadt. Neki is nagy szerepe volt abban, hogy először szerzett két számjegyű előnyt az Alba a 25. percre, miután nagyon „megnyomta” a második félidő elejét az esélyesebb házigazda. Ám ezzel még korántsem volt vége – hiába hitte ezt egy-két hazai játékos és drukker.

Savic kezdett ugyanis elképesztő sorozatba a túloldalon, és a negyedik negyed hozzá fűződő első találata már az egyenlítést jelentette – 0–0, 2–2 és 32–32 után 67–67-nél negyedszer érte utol ellenfelét Kmézics Zorán gárdája, a vezetést azonban nem tudta átvenni. Sőt az ötödik egyenlő, 70–70 után látványosan kipukkadt: teljesen szétestek a nyíregyháziak a végére, a meccs utolsó 19 pontját az Albacomp szerezte – így az eredmény alapján simának tűnhet a rangadó, pedig sokáig nagyon izgalmas volt.

A vége egyértelműen Albagálával telt: az egyik palánknál a hazaiak centerei rendeztek blokkparádét, a másiknál Hanga Ádám zsákolóbemutatót. Övé lett a slusszpoén is, jutalmul egy, a támadóidő utolsó másodpercében elért hármassal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik