Diána hercegnő diszkrét bája

MOLNÁR CSABA és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti EszékrőlMOLNÁR CSABA és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti Eszékről
Vágólapra másolva!
2008.09.14. 23:10
Címkék
Horrorfilmekbe illő fordulatok után hosszabbításban 72–62-re nyert a magyar női kosárlabdaválogatott Eszéken – ezzel kijutott a kontinensviadalra.

És akkor „Diána hercegnő” – az irányító Fűrész – odaállt a büntetővonal mögé…

Sokan nem mertek odanézni, volt, aki üvöltött, akadt, aki a körmét rágta, egy reszketés volt a terem. „Ria, Ria, Hungária!” Kétségbeesés, utolsó fohász… Ki tudja? A nagyszünetben még minden csupa mosoly. Aztán veszni látszik a remény, annyira távoli a Baltikum.

Az idő egyre fogy, a táblán 70–62. Az nem jó. Az nagyon nem jó! Az ukránoknak jó. Anynyi, de annyi variáció futott körbe a meccsünk alatt. Nyertek a törökök – ez jó, vezetnek a britek Izraelben. A britek Izraelben?! Ez nem lehet igaz! Szabó István technikai vezető a statisztikai asztal és a kispadunk között rohangászik oda-vissza megállás nélkül, nézi az internetet. A korábbi MKOSZ-főtitkár, Bodrogváry Iván füléhez hozzánőtt a telefon. Ő Tapodi Péter másodedzővel van folyamatos kapcsolatban. A britek… Ne már! Nem jó, se nekünk, se a horvátoknak. Ők kieshetnek, mi meg nem megyünk Lettországba.

A nagyszünetben még minden mesés. A harmadik negyedben alig találnak be Rátgéber László játékosai, a hazaiaknak viszont minden beesik. Közben Tel-Avivban vége. Kikaptak a britek. Hurrá! Hurrá? Vezetnek a horvátok. Mi lesz itt?! 60–60. Ez a vége, de ez nem lehet. Iksz nincs. „Zsófia királynő” – a hátvéd Fegyverneky – mellédobja az utolsó büntetőt. Okosan. Hátha a hosszabbításban nyerünk, amennyivel kell. Három percig csupán egy Englert-tripla. Az kevés, az az ukránoknak jó. Mire „verik magukat” a horvátok? Nem mindegy nekik? Már nem eshetnek ki. Hja, nyerni akarnak. Mert ez, ugye, a sport lényege. És akkor Fegyverneky-kosár, Fűrész-kosár, Vajda Anna is betalál. Infarktusos helyzet. Horvát büntetők. Nikolina Iljanic bedobja. Vége. Vége? A 70–62 nem jó. Az ukránoknak jó.

3.4 másodperc. Egy utolsó őrült rohanás. Jelena Ivezic odaüt. A bíró fúj. Fegyvernekyt Franciaországban hasonló helyzetben jobban letaglózták. Senki sem fújt. Most sípszó harsan. Ez teljesen világos, nem hallucináció. Idő már szinte semmi. A 70–62 nem jó. A 71–62 már igen. És akkor „Diána hercegnő” odaáll a büntetővonal mögé. A mozdulat bájos, kecses, diszkrét, imádnivaló. Szinte alig „szotytyan” a háló. Aztán másodszor is. De az már kit érdekel.

A 71–62 jó, nagyon jó! A 72–62 még jobb! És mindenki olyan bájos és kecses. Mint az az utolsó mozdulat. Európa-bajnokságon a magyar női válogatott!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik