Michael Johnson még mindig nem hiszi el, amit szombaton látott

Vágólapra másolva!
2008.08.17. 11:18
Michael Johnson, a négyszeres olimpiai bajnok korábbi atléta maga sem hiszi, amit szombaton a saját szemével látott. Usain Bolt játszi könnyedséggel, a végén már a közönségnek mosolyogva és mutogatva nyerte meg a 100 méteres síkfutás döntőjét, nem mellesleg világcsúccsal. Az egykori sprinter szerint a jamaicai technikája tökéletes, és előbb-utóbb az ő, Atlantában felállított 200 méteres világrekordját is megdöntheti.
„Hát ezt meg hogy csinálta Usain?"
Fotó: Action Images (archív)
„Hát ezt meg hogy csinálta Usain?"
„Hát ezt meg hogy csinálta Usain?"
Fotó: Action Images (archív)
„Hát ezt meg hogy csinálta Usain?"

„A tegnapi egy hihetetlen előadás volt. Olyan, amilyent soha nem láttam előtte” – kezdte az interjút Michael Johnson, a négyszeres olimpiai bajnok atléta.

„Nem elég, hogy megnyerte az olimpiát, megdöntötte a világrekordot, de ezt úgy tette, ahogy még soha senki előtte. Száz méteren századok döntenek, általában mindenki bedobja magát a célba, hogy még néhány ezredet nyerjen” – folytatta a a korábbi sprinterklasszis.

„Usain tíz méterrel a vége előtt tudta, hogy megnyerte a versenyt, és kiengedett. Ezzel nem is lenne baj, ha egy nem túl erős futamban szerepelt volna, de ez egy olimpiai döntő volt, és még az utolsó is 10.03 másodpercet futott. Elképesztő!” – adott hangot csodálkozásának az amerikai.

Ezt követően a 200 és 400 méteres síkfutás világcsúcstartója kifejtette, hogy Bolt ennél akár még nagyobb eredményekre is képes lehet.

„Szombat este egyszerűen tökéletes volt a technikája, persze az utolsó métereket leszámítva, amikor széttett kézzel ünnepelte a győzelmet, ami persze kissé lelassította. Kitűnő fizikai adottságai vannak, 196 centiméter magas, ami ritka a száz méter sprinterei között. Hihetetlen, ahogy koncentrálni képes, kétszázon és a váltóban is könnyedén nyerhet” – fejtette ki Johnson.

Apropó, 200 méter. Michael Johnson 1996-ban Atlantában világcsúccsal nyerte meg a számot, és most nagy veszélyben érezheti 19.32 másodperces idejét, amelyet 12 éve nem sikerült megdönteni. Johnson szerint valószínű, hogy a jamaicai egyszer majd gyorsabban teljesíti majd a távot – de még nem Pekingben.

„Hogy megjavítja-e a csúcsomat Pekingben? Én 19.50 másodperces időt várok tőle, szerintem biztosan nyer, de a rekordomat egyelőre nem dönti meg” – mondta az amerikai sztár, majd folytatta.

„Láthattuk a sebességét és a technikáját, tapasztalhattuk, mire képes A kétszáz méter egy hosszú sprintszám, nagyon nehéz jól megfutni, de számára nincsenek lehetetlenek. Az új világcsúcs, még ha nem is a napokban dől meg, de szerintem csak idő kérdése” – prognosztizált Johnson.

Ami pedig magát Boltot illeti, egyelőre nem a világrekord foglalkoztatja.

"Nem igazán mozgat most a kétszázas rekord. A győzelem az, ami érdekel, a csúcsot még lesz elég időm megdönteni később is" – mondta magabiztosan Bolt.

Usain Bolt valóban fantasztikusan szerepel, és ha így folytatja, újabb csodát láthatunk majd tőle. A 200 méteres síkfutás döntőjét szerdán rendezik majd Pekingben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik