A görögök ellen az első győzelem megszerzése a címvédő célja

Vágólapra másolva!
2008.08.12. 03:57
Ha úgy vesszük, egy gólt javult a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnokság óta, hiszen míg ott a Kemény-csapat egy góllal alulmaradt Montenegróval szemben, az olimpia első mérkőzésén már döntetlent ért el az Európa-bajnok ellen. A csapat háza táján mégis inkább csalódásként élték meg a döntetlent, így Görögországgal játszva csak a győzelem az elfogadható eredmény.
Kásás Tamás szeme előtt az ellenfél keze mellett az első győzelem megszerzése lebeg
Fotó: MTI
Kásás Tamás szeme előtt az ellenfél keze mellett az első győzelem megszerzése lebeg
Kásás Tamás szeme előtt az ellenfél keze mellett az első győzelem megszerzése lebeg
Fotó: MTI
Kásás Tamás szeme előtt az ellenfél keze mellett az első győzelem megszerzése lebeg

A Jingtung uszodában kedd reggel nyolc órakor megrendezendő mérkőzést favoritként várja a magyar válogatott, és ha sikerül ellenszert találni arra a problémára, amelyet Kemény Dénes a Montenegró elleni mérkőzés után említett (nevezetesen, hogy a biztos vezetés birtokában nem sikerül megtartani az előnyt), akkor borítékolható, hogy meglesz a magyar csapat első győzelme.

Természetesen Görögország más játékerőt képvisel, mint Montenegró, Horvátország és Szerbia (az idei, málagai Eb-n 8–3-ra diadalmaskodott válogatottunk a hellének felett), így a siker kiharcolása mellett a gólkülönbség javítása is fontos feladat a reggeli mérkőzésen.

Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az első meccsen született döntetlen után a gólkülönbség dönt majd a csoportelsőségről, és az első hely megszerzése nem csupán a presztízs szempontjából fontos: Kásás Tamás elmondása szerint jól jönne a csapatnak az a három nap pihenő, amely a csoportgyőztesek privilégiuma.

A fiúk tesznek is azért, hogy pihenhessenek a csoportmérkőzések után: a társaság videón megtekintette és kielemezte a mai ellenfél, Görögország első pekingi találkozóját, amelyen a görögök meglepetésre 12–8-ra kikaptak Ausztráliától. Ugyanakkor a videózáson kívül speciális felkészülésre nem került sor, a csapat a szokásos munkát végezte.

Az olimpiai címvédő magyar válogatott a görögök elleni mérkőzést követően augusztus 14-én, csütörtökön száll újra vízbe, akkor Spanyolország lesz a mieink ellenfele.

A hátralévő játéknapokon pedig Ausztrália és Kanada legjobbjai várnak a Kemény-fiúkra, akik remélhetőleg a mai összecsapáson megteszik az első (avagy a Montenegró elleni döntetlent pozitívan értékelve: a második) lépést az A-csoport megnyerése felé.

KATTINTSON IDE, ÉS KÖVESSE A GÖRÖG–MAGYAR MÉRKŐZÉST ÉLŐBEN AZ NSO-N!

PEKING 2008, VÍZILABDA

AZ A-CSOPORT KEDDI MÉRKŐZÉSEI
Kanada–Montenegró 3:30
Spanyolország–Ausztrália 4:50
Görögország–Magyarország 8:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik