Ungvári Miklós visszavághat az idei Európa-bajnoki döntőért

Vágólapra másolva!
2008.08.07. 17:58
Pekingben elkészítették az olimpiai dzsúdóversenyek sorsolását. A hat magyar súlycsoportját böngészve vegyes a kép, örülhetünk is, meg nem is, bizakodni azonban mindenképpen lehet, a csapat nagy eredményre lehet képes.
Mészáros Anett és Hadfi Dániel már a pekingi edzéseken nagy harcot vív egymással
Fotó: MTI/Ilyés Tibor
Mészáros Anett és Hadfi Dániel már a pekingi edzéseken nagy harcot vív egymással
Mészáros Anett és Hadfi Dániel már a pekingi edzéseken nagy harcot vív egymással
Fotó: MTI/Ilyés Tibor
Mészáros Anett és Hadfi Dániel már a pekingi edzéseken nagy harcot vív egymással

Hat magyar lép szőnyegre Pekingben, időrendi sorrendben Csernoviczki Éva (48 kg), Ungvári Miklós (66), Baczkó Bernadett (57), Mészáros Anett (70), Hadfi Dániel (100) és Bor Barna (+100). Lássuk, milyen ágra kerültek a mieink!

Csernovicki Éva. Az idei Eb-bronzérmes versenyző első meccsén a brazil Sarah Menezes ellen kezd. Ő még legyőzhető, a következő viszont a román Alina Dumitru, akit Csernoviczki még soha sem győzött le. Talán majd most. Ezen a negyeden túllépve, az elődöntőben a japán címvédő Tani Rioko vagy a kínai Vu Su-ken várhat a magyarra.

MINDEN, AMIT AZ OLIMPIÁRÓL TUDNI ÉRDEMES!


Ungvári Miklós. Az elmúlt két vb-n egyaránt bronzérmet nyerő Ungvári egy ismeretlen kínaival kezd, második meccsén azonban a grúz Zaza Kedelasvilivel találkozhat. A tavalyi vb-n a magyar, az idei Eb döntőjében viszont a grúz győzött. Ráadásul ezen az ágon van a brazil világbajnok Joao Derly és a koreai Kim Dzso-dzsin. Elmondhatjuk, Ungi kegyetlenül nehéz sorsolást kapott, a döntőig is meccset kell nyerni, ebből négy igen nehéznek ígérkezik.

Baczkó Bernadett. Az 57 kilósok között magyar-magyar párharcra kerül sor. Pekli Mária Barcelonában és Atlantában még magyar színekben versenyzett, most már viszont az ausztrálokat erősíti, Baczkó azonban győzhet ellene. A négy közé jutásért a kubai Yurisleydis Lupetey várhat rá, ő már igen nehéz ellenfél, és az elődöntő sem lesz sétagalopp.

Mészáros Anett. A paksi versenyző nyitányként egy ismeretlen orosszal küzd, és csak utána jön a java. Az ő negyedében található egy kínai, egy koreai és egy japán, ebből a trióból kettőt le kell győzni, ha ott akar lenni a négy között. A második negyed valamivel könnyebb, ha eljut a négyig, meglehet a döntő.

Hadfi Dániel. A magyarok közül egyértelműen az övé a legjobb sorsolás. Líbiai rivális után egy kameruni-mexikói páros győztesével találkozik, sőt még a harmadik meccsre jósolt bonsnyák Amel Mekic is verhető. A 100 kilós dzsúdós ezzel már a négy között járna. A legfelső negyedben hatalmas csata lesz, az első fordulóban találkozik a világbajnok brazil Luciano Correa és az Európa-bajnok holland Henk Grol, és itt van még az izraeli Ariel Zeevi is.

Bor Barna. Neki sem lesz egyszerű dolga. Egyiptomi riválisa még verhető, utána a kőkemény japán Ishi vagy az olimpiai bronzérmes olasz Bianschessi vár rá. A papírforma szerint azonban ennek a párosításnak a nyertesét még le kell győznie a jó eredményhez, mivel a negyeddöntőben az orosz világklasszis Tamerlan Tmenov vár valamelyikükre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik