Gyenge játék és sötétség

A mérkőzésről tudósított: BERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁSA mérkőzésről tudósított: BERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.20. 23:33
Címkék
Roppant gyenge, unalmas, lassú tempójú mérkőzésen tizenegyesrúgások után nyerte meg a Szuperkupát az MTK.

A hétközi kazahsztáni túra mély nyomokat hagyott a DVSCTEVA játékosaiban: Bernáth Csaba például hét öltéssel a fején tért haza Karagandiból. A védő feje egy év leforgása alatt negyedszer sérült meg, így a Loki orvosi stábja már rutinból varrja össze a futballista bőrét. Az MTK veszteséglistája a következő volt: a múlt heti, ausztriai felkészülési meccsen keresztszalag-szakadást szenvedő Kanta József hiánya nagy érvágást jelentett a kék-fehérek számára.

Egyetlen csapat tudott vendégként bajnoki meccset nyerni a 2007–2008-as szezonban az Oláh Gábor utcai stadionban, az MTK, s ez a siker volt a kékfehérek számára a kulcs az aranyéremhez. Egy esős tavaszi szombat délutánon győztek a kék-fehérek 2–0-ra Debrecenben, s most egy forró nyári estén készült a visszavágásra a Loki.

„Koló, a Himnusz most is Neked szól” – állt a debreceni B-közép transzparensén, s a hazai ultrák egyszektornyi piros-fehér-zöld zászlót is kifeszítettek a héten tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György tiszteletére.

Nem a két kapus parádéi jellemezték a találkozó első 45 percét, Csenyánszki Norbertnek és Végh Zoltánnak sem akadt sok dolga, az MTK kapusát csak Huszák Tamás jobb alsó sarok felé tartó lövése tette igazán próbára. A debreceni játékosok csupán a második játékrész elején kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba. Jót tett a DVSC-nek Kerekes Zsombor és Czvitkovics Péter beállítása, ekkor már sokkal pontosabban futballozott a debreceni együttes, és átvette a játék irányítását.

Két félidő leforgása alatt azonban nem sikerült eldönteni a mérkőzést, következhetetett a hosszabbítás, azonban a csapatok a gyenge produkciójukat átmentették a kétszer tizenöt percre. Bár a látvány a nézők idegeit viselhette meg, ezt a „megterhelést” az elektromos berendezések nem bírták, kialudtak a fények, s csak tíz perc szünet után következhettek a tizenegyesrúgások.

Az első párban Lambulics jobblábas lövését Csernyánszki jobbra vetődve kiütötte (0–0), Takács Zoltán ballal a léc fölé lőtt (0–0), Horváth Levente jobbal a bal kapufára lőtt (0–0), Huszák jobbal a kapu bal oldalába lőtt (0–1), Pátkai jobbal a bal felső sarokba helyezett

(1–1), Leandro ballábas lövését

Végh a jobb alsó saroknál védte

(1–1), Pollák ballal

Csernyánszki alatt lőtt a jobb alsó sarokba (2–1), Rudolf jobbal a bal alsó sarokba gurított

(2–2), Zsidai jobbal a jobb alsó

sarokba lőtt (3–2), Kerekes jobblábas kísérletét Végh jobbra vetődve kiütötte (3–2).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik