Desailly: „Nincs igazi tétje a mai francia–olasz meccsnek”

Vágólapra másolva!
2008.06.17. 10:36
Bár mindenki számolgat, és az esélyeket latolgatja, Marcel Desailly egykori francia kiválóság szerint egyik csapatnak sem érdemes túlzott álmokat kergetni a továbbjutást illetően a ma esti Olaszország–Franciaország mérkőzés előtt. Desailly szerint a románok nyernek, a franciáktól hiányzik egy klasszis, míg az olaszok fortunával állnak hadilábon.
Marcell Desailly a francia csapatot is újjáépítené.
Fotó: Imago (archív)
Marcell Desailly a francia csapatot is újjáépítené.
Marcell Desailly a francia csapatot is újjáépítené.
Fotó: Imago (archív)
Marcell Desailly a francia csapatot is újjáépítené.

„A francia–olasz meccs tulajdonképpen értelmetlen, mert a románok legyőzik a hollandokat. Robbenék már továbbjutottak, nem lesznek igazán élesre állítva, arra fognak vigyázni, hogy ne sérüljenek meg, míg a románok az életükért mennek majd, és ne feledjük: a selejtezők során már legyőzték a hollandokat. Ez simán megtörténhet most is” – kezdte értékelését Desailly.

A védő nem rejtette véka alá véleményét sajátjaival kapcsolatban, szerinte nincs minden rendben a francia csapaton belül. Míg az ő idejükben a fiatalok, mint Viera, Pires, Henry megfelelően lettek „beillesztve” a szerkezetbe, most nem látszik a tudatosság.

Ráadásul a sajtó változtatásokat követel, a nézők türelmetlenek, így még nehezebb teljesíteni, ezen felül Zidane, vagyis a karizma hiányát Desailly is égetőnek érzi.

„Higgyék el, ha ebbe a csapatba betennénk Decot a portugáloktól, Henry és Benzema elkezdené ontani a gólokat. Benzemától hiába várják sokan, hogy alkosson, ügyes, de ő egy olyan csapatból jött (Lyon), amelyre nem igazán jellemző, hogy mesteri fokon „építené a játékot” – véleményezett az egykori klasszis.

Desailly szerint azért nem teljesen tét nélküli honfitársai számára a mai meccs, mert egy esetleges vereség esetén darabjaira hullhat szét a francia válogatott.

És, hogy mi hiányzik az olaszok játékából a Milan egykori védője szerint?

„A szerencse. Ha Donadoninak lenne annyi belőle, mint Sacchinak volt, már továbbjutottak volna az olaszok. A hollandok ellen nem volt rendben a csapat, a románok ellen azonban igen. Ott az ellentétes bírói ítéletek, a rosszkor elvett gól demoralizálta az azzurikat” – tette hozzá.

Donadoniról kifejezetten jó véleménnyel van az egykori védő:

„Tudom, hogy sokat kritizálja a sajtó, mert állandóan változtat, de én épphogy úgy érzem: bátor, mer változtatni. Megvannak a tulajdonságai arra, hogy egy csapatot vezessen” – állt ki Donadoni mellett Desailly.

Internetes közvélemény kutatások alapján az olasz közhangulat nem túl derűs a továbbjutást illetően: a lastampa.it szavazóinak csak 35%-a érzi úgy, hogy ma továbbjutnak kedvenceik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik