Csúcsközelben a Vasas, búsul a Domino

AMLER ZOLTÁN, GULYÁS ATTILA, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, GULYÁS ATTILA, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.17. 00:30
Címkék
Elképesztően izgalmas, hatalmas csata után a Vasas nyert a Honvéd uszodájában, és készülhet az Eger elleni fináléra.

Nem dől el a Domino! A hír a nagy, mindent eldöntő meccs előtt érkezik: a Magyar Telekom 2010-ig, azaz újabb két esztendővel meghosszabbítja névadó főtámogatói szerződését a Domino-Honvéd pólócsapatával. Puff neki! Kongatták a vészharangot, hogy nincs jövője a csapatnak, az évad után kiszáll az inkább a tömegsport felé nyitó szponzor – ehhez képest szerdán az ellenkezőjét jelentik be. Hogy a tíz esztendeje tartó együttműködés folytatása egyet jelent-e azzal, hogy a sikeredző és a minőségi játékosok a Kőér utcában maradnak, egyelőre rejtély – „Sok függ attól, hányadik helyen zárjuk a bajnokságot” – árulja el egyikük a kezdés előtt. A miniatűr uszoda dugig, hihetetlen a hőség, a felek elszántsága nemkülönben, ami a szokásosnál is hosszabb összeölelkezések, csatakiáltások során észlelhető igazán. Majd végig az egész meccsen…

Az első két támadás még sikertelen, ezt követően azonban Molnár Tamás rázza meg magát: addig-addig gyötrik, míg kiharcolja a szabaddobást, amelyet öt méterről Mátyás Zoltán keze mellett kíméletlenül Nagy Viktor kapujába pattint. A védő kap hideget-meleget társaitól, s ez olyannyira feltüzeli, hogy a másik kapunál is főszerepet vállal a gólból – minő különbség, ezúttal ő a pozitív hős, (dühből leadott?) átlövése ellen ugyanis nincs orvosság. A folytatásban sok a hiba itt is, ott is, fel-le úszkálnak az urak, ezért menet közben kénytelenek cserélni az edzők. A nagy hirigben Varga Dénes cselekszik képességeinek megfelelően, a kiharcolt ötméterest biztosan értékesíti, előnyben a Vasas. Hogy 2–2 helyett 1–3 áll később a táblán, az a kihagyott Honvéd-előnyök és az első belőtt Vasas-fór (Tóth Márton zseniális passzát Takács Bálint húzza a kapuba) következménye. A hazaiak a harmadik fórjukat is elpuskázzák, miután Vári Attila ellen ítélnek kontrát a bírók, bizony a 3/0-s mutató kifejezetten rossz kezdés az ilyen éles, ki-ki meccsen. A Vasas előnye azért „csak” két gól egy negyed után, mert Gergely István öt lövést is hárított – ez is jelzi a bajnok hatékony támadását.

Mindazonáltal a Honvéd ezúttal rendkívül motivált, nem hagyja még jobban ellépni riválisát: a második negyed elején Vindisch Ferenc megúszása ugrasztja talpra a maroknyi hazai tábort, majd a negyedik kihagyott emberelőnyt követően Molnár Tamás szakad el őrzőjétől egy pillanatra, s miután Vindischtől a kezére kapja a labdát, nincs nehéz dolga. Két és fél perc alatt egyenlít a Honvéd. Mi lesz még itt, te jó ég?!

A következő percek ismét a kihagyott helyzetek jegyében telnek, majd a kontrahegyek (szubkontra, rekontra, hadd ússzanak…) után kezdetét veszi az adok-kapok: Mátyás talán élete meccsét játszva lő újabb bombagólt előnyből, válaszul Fodor Rajmund zseniális passzából szintén előnyben Hárai Balázs egyenlít a falból. Átellenben Kovács Róbert góljának hála, ismét a Vasas szerez vezetést – nagyon nagy meccs, kétség sem férhet hozzá. Hatalmas odabent a harc, csattannak a pofonok, kemények az összecsapások.

Az ötperces nagyszünet alatt sem csökken az adrenalinszint, hergelik egymást a játékosok, roppant mód akarják a sikert. A rajt ebben a játékrészben is a hazaiaké: Vindisch használja ki a védők figyelmetlenségét, a labda is érkezik, szegény Nagy Viktor nagyon unhatja már ezeket a könnyű gólokat. Arról nem beszélve, hogy a Honvéd a Vasas fegyverét használja: az a bizonyos sokmozgásos, szemet gyönyörködtető támadójáték…

Az első vita. A Vasas támadását követően Kovács Róbert képtelen visszaúszni: a fejét fogva szenved a vízben. A bírók leállítják a játékot, szó szót követ, majd Méhes Jenő, a Vasas szakosztály-igazgatója kap piros lapot. Egyre forróbb a hangulat.

Gór-Nagy Miklós a támadóidő végén irtózatos erővel lő a kapuba (6–5), miközben a feldúlt Méhes érkezik a zsűrihez.

„Megvan a videó, a Molnár ütött!” – üvölti az ellenőrnek, majd ártatlanul kérdi: „Én miért kaptam pirosat?” Mi lesz itt még? Varga Dániel is meglövi a gólját (6–6), majd Bárány Attila blokkba, majd mellélőtt fórja után, Nagy Viktor bravúrját követően (Szivós Márton nem bírt az eksztázisban védő kapussal ziccerben) Katonás Gergő pattintásával vezet újra a Vasas. Hol itt, hol ott az előny, kiélezett, fantasztikus a parti. Hogy egálból induljon a negyedik (utolsó?) negyed, Kiss Gergely gondoskodik: a balkezes nehéztüzér nyolc másodperccel a dudaszó előtt céloz pontosan, védhetetlenül. Ki lesz az Eger ellenfele? Nyolc perc játékidő, és talán kiderül.

Ha Mátyáson múlik, a Vasas: a védő harmadik gólját szerzi – ki gondolta volna, hogy ő lesz a meccs főhőse? A Domino-előnyt a másik kapunál Szivós teszi be, csak hogy valami neki is sikerüljön, 8–8 – nem tudnak egymástól elszakadni. A két 13-as is jelzi, a vízben van, és nem babonás: előbb Steinmetz Ádám szerez olyan hatalmas átlövésgólt, mint szombaton a Komjádiban, válaszul Gór-Nagy lő kapufás bombát. Már csak négy perc, őrület…


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik